REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baracko Obamos administracija planuoja atšaukti arba paskirti į kitokias pareigas diplomatus, kurie minimi telegramose, paviešintose tinklalapyje „WikiLeaks“. Apie tai praneša „The Daily Beast“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė šaltinis, „WikiLeaks“ „nutekinimas“ padarė JAV ambasadų darbuotojų tarnybą vienoje ar kitoje šalyje ne tiek neįmanoma, kiek pavojinga.

REKLAMA

„Mums teks atšaukti geriausius žmones, ... todėl kad jie išdrįso pasakyti tiesą apie šalis, kuriose jie dirbo“, – pareiškė šaltinis.

Pasikeitimai diplomatiniame JAV korpuse kol kas tik pradinėje planavimo stadijoje, tačiau Baracko Obamos administracija jau pavadino „akivaizdžiu“ JAV ambasadoriaus Libijoje atšaukimą.

Priminsime, kad vienoje telegramoje buvo pranešama, kad Libijos lyderį Muammarą al-Gaddafį visose jo užsienio kelionėse lydi „geidulinga blondinė“ iš Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

Ankščiau buvo pranešama, kad JAV Generalinė sekretorė Hillary Clinton planuoja kelias ateinančias savaites skriti telefono pokalbiams su įvairių šalių lyderiais, per kuriuos aptars „WikiLeaks“ publikacijas.

Lapkričio 30 dieną jai jau teko oficialiai atsiprašyti Turkijos už dokumentų nutekinimą, kuriuose JAV diplomatai aptarinėja šios šalies islamizaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų