REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnietis R. B. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) ilgai prisimins šios žiemos pradžią. Jam su šeima važiuojant į darbą, pradėjo trūkčioti, o vėliau – ir apskritai sustojo jų 2006 m. pagamintas visureigis „Honda CR–V". Apynaujė mašina buvo niekuo dėta – dėl sugadintų nervų ir sugaišto laiko buvo kalti netinkami degalai.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas judrioje gatvėje

„Jei šitaip būtų atsitikę man vienam, triukšmo nekelčiau. Bet sužinojau, kad panaši bėda šiemet žiemos pradžioje ištiko nemažą dalį vairuotojų, kurių automobiliai varomi dyzelinu", – teigė R.B.

REKLAMA

Nepatogumus vairuotojas iš Vilniaus patyrė gruodžio 1–ąją, termometro stulpeliui gerokai nukritus žemyn. Iš pat ryto jis su šeima visureigiu „Honda CR–V" išvažiavo į darbus. Tačiau vienoje Vilniaus gatvių „Honda CR–V" iš pradžių ėmė trūkčioti, o vėliau apskritai sustojo, užtverdama kelią kitoms mašinoms.

„Iš karto pamaniau, kad pavedė automobilis. Labai supykęs paskambinau į „Honda" atstovybės Vilniuje servisą. Tačiau jo meistrai jau numanė, kas mano mašinai galėjo atsitikti, mat buvau ne pirmas ir ne paskutinis. Jie man pasakė, kad mano automobilyje užšalo dyzelinas, ir patarė kuo greičiau nusipirkti tam tikros rūšies tirpiklio, įpilti jo į baką ir ištirpinti sistemą užkimšusius parafinus bei ledo gabaliukus", – pasakojo R.B.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai tokia operacija dyzeliniams automobiliams reikalinga tada, kai, stojus dideliems šalčiams, juose naudojamas dyzelinas yra vasarinis.

Sugaišo visą dieną

Pasak R.B., mechanikų pasiūlymas jį labai nustebinęs. Vilnietis į savo automobilį degalų buvo pripylęs vos prieš dvi dienas. „Tada jau visi kalbėjo apie užgriūsiančius šalčius. Todėl man nekilo nė menkiausių abejonių, jog degalinių tinklai pasirūpino, kad jų klientai nepatirtų nepatogumų, o jų automobiliuose naudojami degalai atitiktų metų laiką. Pasirodo, bent jau degalinių tinkle „Neste" į klientus buvo numota ranka, ir užsukę į vieną jo degalinių įsipylėme vasarinio dyzelino", – apmaudo neslėpė R. B.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnietis pasakojo, kad ieškodamas tirpiklio jis sugaišo visą dieną. „Nepasiekė darbo ir mano žmona – ji saugojo visureigį. „Honda" mechanikai, pasirodo, buvo teisūs – vos įpylus atsivežtos cheminės medžiagos, mašina iškart užsivedė. Tačiau kas atsakys už vargus, moralinę ir materialinę žalą, kurias patyrėme bergždžiai praleidę dieną?" – retoriškai dienraščio klausė R. B.

Kaltino įstatymus

Degalinių tinklo „Neste" didmeninės prekybos ir tiekimo vadovas Audrius Miežys neneigė, kad į R.B. automobilio baką galėjo būti įpilti ir ne visai tam orui tinkami degalai. „Egzistuoja trys dyzelinio rūšys – vasarinis, tarpinis ir arktinis, kuris atlaiko minus 32 laipsnių Celsijaus oro temperatūrą. Pastarasis yra be vadinamųjų biopriedų, todėl pagal įstatymus arktiniu dyzelinu galime prekiauti tik nuo gruodžio 1–osios, antraip sulauksime nemažų baudų", – kalbėjo A. Miežys. Jis leido suprasti, kad prieš įstatymus jo atstovaujamas tinklas nieko negali padaryti, nebent atsiprašyti vairuotojų už patirtus nepatogumus.

Vidmantas UŽUSIENIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų