REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čekijos vyriausybė antradienį spręs, ar mažinti algas dvasininkams 10 procentų, kaip ir kitiems piliečiams, kuriems darbo užmokestis mokamas iš valstybės biudžeto. Tai pranešė naujienų agentūra ČTK.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, Darbo ir socialinių reikalų ministerija pateikė vyriausybei du sprendimo projektus –viename numatoma sumažinti dvasininkų darbo užmokestį, o kitame ne. Pagal pirmąjį variantą valstybės biudžetas sutaupytų 90 milijonų kronų (daugiau kaip 12 milijonų litų).

REKLAMA

Skirtingai nuo kitų biudžetininkų, dvasininkų darbo užmokestis buvo didinamas ne taip dažnai ir dabar sudaro tik 70 procentų šalies vidurkio. Ministerija rekomenduoja vyriausybei apsvarstyti, ar apskritai verta mažinti dvasininkų algas turint omenyje jų darbo specifiką, nedidelį skaičių (apie 4,9 tūkstančio) ir gana kuklią sumą, kurią būtų galima sutaupyti sumažinus jų darbo užmkestį.

Čekijoje katalikų kunigams ir kitų konfesijų dvasininkams algas moka valstybė, kadangi kairioji opozicija parlamente neleidžia realizuoti 2007 metais sudaryto susitarimo, pagal kurį Bažnyčiai turi būti grąžintas maždaug trečdalis jos turto, komunistų konfiskuoto 1950 metais. Kaip praneša ČTK, kunigo vidutinė valstybinė alga dabar sudaro 16 tūkstančių kronų (2200 litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų