REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų laikraštis „Le Monde“ paviešino vieną iš „WikiLeaks“ dokumentų, kuriame teigiama, kad 2008 metų rugpjūčio 27 dieną, praėjus dviems savaitėms po karo Gruzijoje, Maksva adresavo grasinantį laišką Lietuvai. Šis atvejis buvo užfiksuotas Vilniuje esančios Amerikos ambasados telegramoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė informavo tuometinį Lietuvos užsienio reikalų ministrą Petrą Vaitiekūną, kad Lietuva susidurs su neigiamomis pasekmėmis už tai, kad suteikė Gruzijai palaikymą“, – rašo vienas iš JAV diplomatų. Rusijos ambasadorius pridūrė, kad „Rusija imsis „neįprastų“ priemonių prieš Lietuvą, ir šaliai reikės sumokėti atitinkamą kainą už savo elgesį“. Pareiškime teigiama, kad „ambasadorius nepatikslino, kokios tai bus priemonės“.

REKLAMA

Lietuvos atstovai „ambasadoriaus žodžius pavadino skandalingais“.

„Atitinkamai, - teigiama amerikiečių telegramoje, – Lietuva prašė NATO ir JAV palaikymo įrodymų“. Šis įvykis iliustruoja, kaip karas Gruzijoje gali paveikti Baltijos šalis, kurios jautriai reaguoja į savo saugumą, priklausydamos postsovietinei erdvei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų