REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irenos Degutienės reitingų kritimą lėmė jos blaškymasis, mano Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Seimo pirmininkė Irena Degutienė vis dar įvardijama geriausiai premjero pareigoms tinkančia politike, tačiau jos populiarumas per du mėnesius kiek sumažėjo ir tai politologo nestebina.

REKLAMA

„Viskas čia yra pakankamai paprasta. Iš dalies tai lemia ir paties Seimo veikla, nors neteigiu, kad paties Seimo populiarumas šimtu procentų susijęs su pirmininkės reitingais. Kalbant apie ją pačią, verta prisiminti, jog I. Degutienė demonstravo tam tikrą nenuoseklumą dviejų Seimo narių apkaltos istorijoje. Pradžioje kalbėjo vienaip, paskui kitaip. Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės situacijoje taip pat būta tam tikro blaškymosi. Pradžioje ji lyg ir atstūmė E. Žiobienę, vėliau nedėjo pastangų jai atstatydinti. Visa tai neliko nepastebėta“, – portalui Balsas.lt dėstė politologas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjį ministro pirmininko poste šią politikę norėjo matyti 22,8 proc. apklaustų gyventojų, o lapkritį – 18,6 proc. Tokius duomenis atskleidė „Delfi.lt“ užsakymu viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

Pasak L. Bielinio, mažai tikėtina, kad I. Degutienė netrukus mes iššūkį nepopuliariam premjerui ir Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderiui Andriui Kubiliui. „Ji yra pakankamai patyrusi ir atsargi politikė, puikiai žinanti, kad staigūs judesiai sudėtingose situacijose dažniausiai veda į nesėkmę“, – portalui Balsas.lt sakė L. Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų