REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšiuose naktį į penktadienį prie policijos pareigūnų besikabinėjusio ir necenzūriniais žodžiais besišvaisčiusio girto Šilalės rajono savivaldybės tarybos nario 43 m. Vytauto Kubaičio laukia sunkios pagirios.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaušęs Žemaitijos sostinės svečias buvo sulaikytas – nakčiai jį priglaudė Telšių policijos laikino sulaikymo kamera, o rytą laukė apklausa ikiteisminiame tyrime dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams. Telšių policininkus ant ausų statyti mėginusiam Šilalės rajono savivaldybės tarybos nariui gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

REKLAMA

Spyrė policijos patruliui

V.Kubaitis į Žemaitijos sostinės teisėsaugininkų akiratį Telšiuose pateko naktį į penktadienį, apie 0.30 val.

Patruliuojantys policijos pareigūnai dirbo Luokės gatvėje esančios degalinės teritorijoje, kai šalia degalinės sustojo automobilis. Iš jo išlipo keleivis, kuris, pastebėjęs patrulius, priėjo prie jų tarnybinio automobilio.

Telšių policijos atstovės Vitalijos Kazlauskienės duomenimis, vyras policininkams prisistatė Šilalės rajono savivaldybės tarybos nariu ir perspėjo, kad turi neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Pareigūnus jis ėmė auklėti ir kamantinėti, ko jie čia stovi, – pasakojo „Respublikai“ V.Kazlauskienė. – Pokalbio metu tarybos narys patrulių atžvilgiu vartojo ir necenzūrinius žodžius“.

Patruliai, pajutę nuo pašnekovo dvelkiantį alkoholio kvapą, vyrą perspėjo, kad jis, būdamas neblaivus viešoje vietoje, pažeidžia viešąją tvarką. Perspėjimas keikūnui įspūdžio nepadarė. Tarybos narys ignoravo policininkų pasiūlymą pasitikrinti girtumą, todėl buvo įsodintas į tarnybinį policijos automobilį ir nuvežtas į Telšių ligoninę girtumui nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligoninėje medikai V.Kubaičiui vizualiai nustatė vidutinį girtumą. Po girtumo patikrinimo politikas iškeikė necenzūriniais žodžiais vieną iš patrulių ir spyrė jam į kairę koją. Pareigūnui medikų pagalbos neprireikė.

Ketino dalyvauti rinkimuose

Šilalės rajono savivaldybės meras Albinas Ežerskis penktadienį priešpiet apie tarybos nario naktinius nuotykius Telšiuose sužinojo iš „Respublikos“.

Meras A.Ežerskis „Respublikai“ sakė, kad ketvirtadienį 16 val. Šilalės rajono valdžios atstovai rinkosi į susitikimą – konferenciją su rajono verslininkais. Dalyvauti šioje konferencijoje buvo kviestas ir V.Kubaitis.

REKLAMA

„Jis buvo kviestas ir kaip tarybos narys, ir kaip verslininkas, – pasakojo „Respublikai“ A.Ežerskis. – Tačiau renginyje nepasirodė. Matyt, turėjo kitą programą vakarui, ir, kaip matome, ne pačią geriausią“.

Mero žiniomis, V.Kubaitis ketino dalyvauti artėjančiuose savivaldos rinkimuose. Rajono vadovas svarstė, kad preliminarius politiko planus incidentas Telšiuose gali pakoreguoti.

„Kai gausime oficialią medžiagą iš policijos, svarstysime jo elgesį, – žadėjo meras A.Ežerskis. – Nepuošia tarybos tokie netoleruotini tarybos nario veiksmai. Negražu, kad tarybos narys šitaip elgiasi. Ko nusipelnė – tą ir gaus“.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų