REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė vis dar įvardijama geriausiai Premjero pareigoms tinkančia politike, tačiau jos populiarumas per du mėnesius kiek smuktelėjo: rugsėjį Premjerės poste šią politikę norėjo matyti 22,8 proc. apklaustų gyventojų, o lapkritį – 18,6 proc. Tokius duomenis atskleidė DELFI užsakymu viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Mykolo Romerio universiteto docentas Vytautas Dumbliauskas spėja, kad ne itin stiprų gyventojų pasitikėjimo sumažėjimą I. Degutiene galėjo lemti natūralus gyventojų dedamų vilčių į šią politikę sumažėjimas bei jos vaidmuo vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei panorus trauktis iš pareigų – buvo kalbama, kad Seimo Pirmininkė iš pradžių neparėmė kontrolierės, o Seimui jos neatleidus, nuomonę staigiai pakeitė.

REKLAMA

„Gali būti, kad sumažėjo gyventojų į ją dedamos viltys. Taip pat įtakos galėjo turėti E. Žiobienės atvejis, bet tik tiems, kurie yra vadinamųjų kedofilų judėjimo priešininkai“, – svarstė V. Dumblauskas, bet pridūrė, kad Seimo Pirmininkė daugeliu klausimų laikosi nuoseklios pozicijos.

I. Degutienė, kaip geriausiai Premjero pareigas eiti tinkanti politikė, minima jau nuo tada, kai iš Tautos prisikėlimo partijos lyderio Arūno Valinsko perėmė Seimo vairą, tai yra nuo 2009 m. rugsėjo mėnesio. Tačiau per tą laiką politikės reitingai beveik visą laiką augo, buvo stabilūs arba mažėjo labai nežymiai – tik paklaidos ribose. Šįkart politikės gerbėjų sumažėjo 3,4 proc., bet I. Degutienė gyventojų akyse vis tiek išlieka geriausia įmanoma Premjerė.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis potencialių ministrų pirmininkų sąraše rikiuojasi Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas, kurį šioje kėdėje norėtų matyti 11,2 proc. apklaustų respondentų.

Trečioje pozicijoje atsidūrė socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius (8,9 proc.), už jo rikiuojasi SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda (7 proc.).

Kad šioms pareigoms tinka pats Premjeras A. Kubilius, manė tik 5,8 proc. gyventojų. Tiesa, Premjero populiarumas kiek padidėjo, nors pokytis neviršija 3 proc. paklaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų