REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis besilaukiančių mamyčių nešvaisto laiko veltui ir imasi vienokių ar kitokių darbelių. Tačiau metas suklusti: stresas nėščiųjų moterų darbe priveda prie to, kad gimstančio kūdikio svoris gali būti kur kas mažesnis už normalų!

REKLAMA
REKLAMA

Kas ištyrė?

Neseniai Olandijoje buvo atliktas tyrimas, kurio metu gydytojai išanalizavo 8266 nėščių moterų būklę ir išsiaiškino jų darbo sąlygas. Paaiškėjo, kad neigiamą aplinkos poveikį vaisius pradeda justi jau pirmajame nėštumo trimestre. Todėl mamoms, kurios dažnai patirdavo stresą, gimdavo vaikučiai su per mažu svoriu.

REKLAMA

Ką sako medikai:

„Nors nėščios moterys, paprastai, dirba mažiau valandų nėštumo pabaigoje, rezultatai leidžia teigti, jog krūvio ir užimtumo sumažinimas nėštumo pradžioje, gali turėti teigiamos įtakos kūdikio sveikatai.

Kokia padėtis pasaulyje?

Šiandien Europoje bei Ukrainoje būsimos mamos į motinystės atostogas išeina per paskutinįjį nėštumo trimestrą, o 60% ofisų darbuotojų tęsia darbą iki paskutiniųjų dienų prieš gimdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingiausias darbas

Anksčiau buvo skelbiama: kai kurios darbo sritys nėščiosioms netinka dėl didelės rizikos vaiko patologijai. Rizikos grupėje – moterys, dirbančios valytojomis, elektroninės technikos operatorėmis bei mokslininkės.

Nėštumas – tai laukimo laikotarpis, per kurį kiekviena moteris, norinti susilaukti sveiko vaikelio, privalo leisti sau pailsėti bei palepinti save. Nėštumo metu pasistenkite užsiimti tik Jums pačiai patinkančia veikla, nesiimkite darbų, kurie Jums gali sukelti stresą. Pozityviai galvokite apie ateinantį naujagimį, dainuokite jam, gaminkite mėgstamą maistą, kuo dažniau būkite gryname ore ir į viską žiūrėkite ramiai. Juk gera Jūsų sveikata garantuoja sveiko vaikučio gimimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų