REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Per miško gaisrus, siaučiančius netoli šiaurinio Izraelio Haifos miesto, ketvirtadienį žuvo mažiausiai 40 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelis jau paprašė tarptautinės pagalbos, kovojant su liepsnomis. Pareigūnų teigimu, šis gaisras didžiausias šalies istorijoje.

REKLAMA

Izraelio greitosios pagalbos tarnybos atstovo Mageno Davido Adomo teigimu, žuvo maždaug 40 žmonių, tačiau jis vėliau patikslino, kad tik 22 žmonių žūtys patvirtintos, kiti laikomi „dingusiais“.

Policijos teigimu, užsiliepsnojo kalėjimo prižiūrėtojus gabenęs autobusas. Visi buvusieji jame žuvo.

„Visi žuvusieji buvo autobuse. Visi jie buvo kalėjimo prižiūrėtojai“, – naujienų agentūrai AFP teigė šaltinis policijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pareigūnų, šimtai ugniagesių ant žemės ir ore mėgina užgesinti ugnį, įsiplieskusią po vidurdienio ir jau apėmusią šimtus hektarų žemės.

Tačiau iki sutemų ugnies sutramdyti nepavykus, į nelaimės vietą iškviesta 1,5 tūkst. ugniagesių iš visos šalies. Šalies premjeras Benjaminas Netanyahu taip pat kreipėsi prašydamas tarptautinės pagalbos, kovojant su gaisru.

„Premjeras B. Netanyahu kalbėjo su Graikijos, Kipro, Italijos ir Rusijos vadovais, prašydamas šių šalių ugniagesių pagalbos“, – teigiama premjero tarnybos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija praneša evakavusi žmones iš Damono kalėjimo, kuriame daugiausia kalinami Palestinos saugumo kaliniai ir Izraelyje aptikti nelegalai.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

„Manome, kad tai galėjo būti nelaimingas atsitikimas. Gaisras galėjo prasidėti nuo degančios šiukšlių surinkimo vietos“, – teigė Izraelio Gaisrų ir gelbėjimo komisijos atstovas spaudai Yoramas Levy.

Policija taip pat tiria galimybę, kad gaisrą sukėlė padegėjas.

Pareigūnų teigimu, gaisras prasidėjo apie 11.30 val. vietos laiku (11.30 val. Lietuvos laiku) ir po septynių valandų ugnies sutramdyti dar nebuvo pavykę.

Po ilgos ir sausos vasaros Izraelyje tęsiasi neįprastai šiltas ir sausas ruduo. Izraelio meteorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio vidurdienį Haifos apylinkėse oras sušilo iki 31 laipsnių, pūtė 30 kilometrų per valandą stiprumo vėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų