REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Ciuriche posėdžiavę 22 FIFA Vykdomojo komiteto nariai balsavimu nusprendė, kad 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą rengs Rusija, o 2022 metų – Kataras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai didi diena tarptautinio futbolo sostinėje Ciuriche. Futbolas – daugiau nei žaidimas. 300 mln. futbolininkų yra visame pasaulyje, o su jų šeimos nariais ir artimiausiais, besidominčiais futbolu – daugiau nei milijardas. Esu laimingas, kad visi pretendentai atliko milžinišką darbą. Futbolas taip pat moko pralaimėti. Nugalėtojas deja gali būti tik vienas“, – kalbėjo balsavimo rezultatus paskelbęs FIFA prezidentas Joseph S. Blatteris.

REKLAMA

2018 metų pasaulio čempionatą rengti buvo patikėta Rusijai. „Jūs pasitikėjote mūsų galimybėmis. Galiu pažadėti, jūs nepasigailėsite. Kurkime istoriją kartu“, – reagavo vienas iš Rusijos delegacijos atstovų. Į 2018 metų pasaulio futbolo čempionato šeimininkų teises pretendavo Anglija, Olandija ir Belgija, Ispanija ir Portugalija.

2022 metų planetos pirmenybes patikėta rengti dykumų ir šeichų šalyje – Katare. „Ačiū už pasitikėjimą. Ačiū, kad suteikėte šansą Katarui. Jūs didžiuositės mūsų darbu. Galiu tai pažadėti“, – kalbėjo vienas iš Kataro delegacijos atstovų. Surengti 2022 metų pasaulio čempionatą taip pat pretendavo Japonija, Korėja, Australija ir JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, dviejų pasaulio čempionatų – 2018 metų ir 2022 metų šeimininkų paskelbimas tą pačią dieną – gruodžio 2-ąją – sukėlė daug diskusijų ir įtarimų.

Du iš 24 FIFA vykdomojo komiteto narių anksčiau buvo suspenduoti dėl kyšių skandalo (už vieną balsą buvo siūlomi milijonai JAV dolerių), taip pat teigiama, kad  Kataras ir Ispanija su Portugalija sudarė savitarpio palaikymo sąjungą. Buvo spėjama, kad vieni gaus Afrikos valstybių palaikymą, o kiti – Pietų Amerikos šalių. Atrodo, Katarui pasisekė labiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų