REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Rytoj jus džiugins geras oras...“ Jeigu domitės meteorologų prognozės, ši frazė jums reikš ne ką kita, kaip tik saulėtą dangų, didelę temperatūrą ir jokių bauginančių kataklizmų artimiausiu metu. Tačiau kai kuriems ši frazė yra reikšmingesnė už besišypsančią saulutę už lango – tiems, kuriems svarbu, kuo jie kvėpuoja ir būdami patalpose, ne tik gryname ore.

REKLAMA
REKLAMA

Sausros sindromas

Šildymo sezonas atneša ne tik papildomų mokesčių už komunalines paslaugas. Kad ir kaip būtų paradoksalu, jaukūs mūsų namai nebūtų tokie, jeigu sėdėtume šaltyje susisupę į devynis pledus ir mirksėtume vienas kitam apšarmojusiomis blakstienomis. Taigi šiluma kaulų nelaužo. Šiluma daro ką kita. Ji sausina orą.

REKLAMA

AOS 7135AOS 7135

Juk pastebėjote, kad šaltuoju metų laiku staiga išnyra daugybė problemų, susijusių su odos drėgmės palaikymu ar komfortišku kvėpavimu. Vieni griebiasi drėkinamųjų kremų, kiti šlemščia vitaminus manydami, kad skeldėjančios lūpos yra cinko ar vitamino B trūkumo ženklas, treti ima tarsi ledinukus krimsti pastiles nuo sauso kosulio, neva gydydamiesi eilinį virusą. Tačiau visi šie kamuojantys reiškiniai dažnai būna per sauso oro patalpose problema.

REKLAMA
REKLAMA

Drėgmės piliulė

Šią problemą išspręsti gali paprasčiausias oro drėkintuvas. Dailaus dizaino aparatėlis gali išgelbėti nuo visų šių kamuojančių bėdų. Tyliai sau purkšdamas vandens garus į aplinką jis padėtų užmiršti sausą naktinį kosulį, išsausėjusią veido odą ar skeldėjančias lūpas. Juolab kad dabar oro drėkintuvų pasirinkimas išties nemažas. Svarbu – tinkamai išsirinkti. Ir čia jau neapsieisime be specialistų patarimų. Kas jau kas, o geriausiai apie tai patarti galėtų UAB „VP sprendimai“ oro gerinimo srities specialistai ir konsultantai (orosprendimai.lt), prekiaujantys visais įmanomais oro gerinimo prietaisais, dar kitaip vadinamais mikroklimato įrenginiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Oro stelirizatorius AirfreeOro stelirizatorius Airfree

Platus pasirinkimas

Anot įmonės vadovo Deivido Kaspero, oro drėkintuvai būna kelių tipų: išskiriantys tik karštus garus, vadinamieji šaltų garų drėkintuvai, ultragarsiniai ir drėkintuvai su specialiu oro valytuvu. Paprasčiausias yra karštų garų oro drėkintuvas, veikiantis panašiai kaip virdulys: kai kaitinamas vanduo užverda, į orą išpučiami garai. Į specialias įrenginio talpyklas galima įpilti įvairių kvapų, inhaliacinių priemonių. Tokio drėkintuvo trūkumai labai akivaizdūs vasarą – karšti garai stipriai šildo kambarį, kai ir taip būna karšta, o blogiausia – eikvoja daug elektros energijos. Privalumai – gerai drėkina orą, tyliai veikia ir yra pigūs.

REKLAMA

Kita drėkintuvų grupė – ventiliatoriai su kempine. Kempinės tipo filtras prisisunkia vandens, o ventiliatorius išpučia į orą vandens lašelius – garus. Tokio drėkintuvo trūkumai – garsiai veikia, elektros energijos išeikvoja vidutiniškai. Privalumai – išgarina labai daug vandens, neturi įtakos patalpų temperatūrai, ventiliatorius gerai išsklaido garus.

Ultragarsiniai oro drėkintuvai garina vandenį ultragarso principu. Trūkumai – pats aparatas kainuoja brangiau, tačiau ultragarsinis drėkintuvas eikvoja mažai elektros energijos, tyliai veikia ir neturi įtakos kambario temperatūrai. Drėgmė pasiskirsto vidutiniškai.

REKLAMA

Diskiniai, kurie dar ir valo orą, drėkintuvai veikia disko sukimosi principu. Per vandenį sukasi diskai, sudarydami purslų ir išmesdami juos kaip garus. Tokių drėkintuvų trūkumai – kiek didesnė kaina. Privalumai – tyliai veikia, gerai drėkina, oro nešvarumai renkasi vandenyje, nėra keičiamų filtrų oro valytuvui. Beje, kadangi prietaisas vienu metu ir valo, ir drėkina orą, esant pakankamam drėgnumui praktiškai negali tik valyti oro.

Sunku apsispręsti, tiesa? UAB „VP Sprendimai“ direktoriaus D. Kaspero teigimu, perkamiausi yra kompanijos „Boneco“ produktai: „Tarkime, modelis AOS 7135 kainuoja 439 litus. Jis yra automatinis, su ekranu, kuriame galima tiksliai nusistatyti norimą palaikyti oro drėgnumą. Pavyzdžiui, pasirenkame 60 procentų. Taigi prietaisas tokią drėgmę palaikys, kol pasieks ribą. Tuomet jis išsijungs ir įsijungs tik tuomet, kai oras išsausės. Antai mechaniniai oro drėkintuvai valdomi rankenėle. Nustačius drėgnumo stiprumą, dažniausiai veikia tol, kol jo neišjungsite. Pagal kliento poreikius ir galimybes galime pasiūlyti įvairiausių buitinių oro drėkintuvų modelių, kurių kaina siekia 150–2 000 litų. Pramoniniai gali kainuoti ir iki 30 000 litų“, – pasakojo D. Kasperas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai reikia sausros

Dauguma mano, kad vienintelė problema, kuri galėtų iškilti kalbant apie orą patalpose – per sausas oras. Kai kuriems labai praverstų ir drėgmės rinktuvai, skirti surinkti drėgmę patalpose, jeigu jos yra akivaizdžiai per daug. Tarkime, užliejo rūsį ar garažą... Nors patalpų grindys būna išsausintos idealiai, vis tiek į sienas ir grindis lieka įsigėrusi drėgmė. O sudrėkus statybinėms medžiagoms, turinčioms gipso, prarandamas jų tvirtumas. Esant tokioms sąlygoms netruks gali atsirasti pelėsis ir grybelis. Tai labai nepageidautinas reiškinys alergiškiems ir sergantiems kvėpavimo takų ligomis žmonėms. O ir sveikam žmogui nepatartina užsibūti tokiose patalpose. Be to, kad tokia aplinka ne tik kenkia sveikatai, bet ir atrodo neestetiškai. „Tokiu atveju ypač praverstų oro sausintuvai, kurie surenka drėgmės perteklių. Tokio aparato veikimo principas toks: į prietaisą patekęs oras šaldomas, jame esanti drėgmė kondensuojasi prietaiso viduje ant sienelių ir nubėga į tam skirtą talpą. Iš prietaiso išmetamas oras jau yra kur kas sausesnis. Vieni prietaisai išmeta orą atšaldytą, kiti –jį pašildo“, – patirtimi dalijosi specialistas.

REKLAMA

E2441E2441

Švaros gurkšnis

Per didelė sausra ar drėgmė – tai dar ne visos problemos, su kuriomis susiduriame patirdami įvairių negalavimų. Žiedadulkės, dulkės, gyvūnų plaukai – tai tik keletas galimų priežasčių, alergijos, astmos ir kvėpavimo takų problemų. Oro valytuvai- jonizatoriai valo orą ir padeda išvengti šių bėdų. Brangesni ir kokybiškesni oro valytuvai pašalina daugiau ore esančių dalelių, tokių kaip alergenai, bakterijos, virusai ir tabako dūmai, kurie gali pakenkti sveikatai. UAB „VP sprendimai“ direktorius D. Kasperas siūlo pasidomėti kompanijos „Sharp“ oro valytuvais-drėkintuvais, kurie yra patikimi ir tikrai kokybiški. „Ypač perkami šios kompanijos oro įrenginiai KC6400E ir KC6500E. Juose įdiegta „Plasmacluster“ jonų, filtravimo ir drėkinimo funkcijų sintezė garantuoja efektyvesnį kvapų, dulkių, pelėsių, alergenų ir mikrobų surinkimą. Japonijoje pagamintas oro valytuvas surenka dulkes ir kitus oro teršalus iki 0,3 mikrono. Kompanijos „Boneco“ oro valytuvas-drėkintuvas 2055D veikia natūraliai kaip lietus. Jis plovimo principu surenka iš patalpų oro dulkes, žiedadulkes, kvapų daleles“, – pasirinkimo galimybes vardijo specialistas.

REKLAMA

Naujovė – oro sterilizatorius „ Airfree®“

UAB „VP sprendimai“ – pirmoji įmonė Lietuvoje, galinti pasiūlyti dar vieną naują produktą – oro sterilizatorių „Airfree®“. Tai pasaulyje pripažintas saugiausias ir daugiausiai sertifikatų turintis oro sterilizatorius, kurio technologija pagrįsta oro kaitinimo principu – taip sunaikinami ore esantys pelėsiai, bakterijos, virusai, dulkės, erkės, žiedadulkės ir kiti alergenai. Šis prietaisas – tiesiog išsigelbėjimas žmonėms, sergantiems alergijos, astmos ar kitų kvėpavimo takų ligomis. „Airfree®“ visiškai išnaikina iki 99,99 proc. mikroorganizmų, kad ir kokie maži ar pavojingi jie būtų. Anot UAB „VP sprendimai“ direktoriaus, oro sterilizatoriai „Airfree®“ veikia vienu principu, skiriasi tik jų galingumas: „Pagal patalpos dydį parenkame atitinkamo galingumo prietaisą, kuris galėtų efektyviausiai veikti. Pirmiausia išklausome kliento pageidavimus, išsiaiškiname visas aplinkybes ir tada pasiūlome efektyviausią variantą. Mūsų tikslas – leisti suvokti, koks svarbus žmogaus organizmui švarus ir atitinkantis visus organizmo poreikius oras, – tikino specialistas. – Linkime jums gero oro!“

UAB „VP sprendimai“ oro gerinimo srities specialistai

Kaunakiemio g. 5, Kaunas (įvažiavimas iš Karaliaus Mindaugo pr.)

www.orosprendimai.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų