REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas iki ateinančio antradienio nukėlė sumažintų pensijų atkūrimo klausimą.

Pertraukos iki kito posėdžio paprašė Premjeras Andrius Kubilius. Jo teigimu, pirmadienį Vyriausybė bei Seimo Biudžeto ir finansų komitetas turės apsvarstyti pasiūlymus dėl pensijų atkūrimo šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas, triskart balsavęs, ketvirtadienį patvirtino Etikos ir procedūrų komisijos išvadą, skelbiančią, kad svarstant Seime pensijų sumažinimo atšaukimą numatantį įstatymo projektą Seimo statutas nepažeistas.

REKLAMA

Du kartus Seime balsuojant už tokią etikos sargų išvadą sprendimas nebuvo priimtas, nes buvo dvejos „lygiosios“. Trečią kartą už išvadas balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 39, susilaikė 23.

Kaip ELTA jau skelbė, dėl iniciatyvų atšaukti pensijų sumažinimą Premjeras A. Kubilius apskundė Krikščionių partijos vadovą Vidmantą Žiemelį ir „darbietę“ Loretą Graužinienę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Premjeras prašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti parlamentarų V. Žiemelio, L. Graužinienės ir kitų šių įstatymų projektų iniciatorių veiksmus, nes kyla pagrįstų abejonių, ar jie, pateikdami šiuos projektus ir nenurodydami įstatymų įgyvendinimui reikalingų lėšų bei šių lėšų šaltinių, nepažeidė Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir Seimo statuto nuostatų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius taip pat prašė atsakyti į klausimą, ar teisėta Seime svarstyti įstatymų projektus, jei kyla pagrįstų abejonių, kad jie neatitinka Konstitucijos ir Seimo statuto.

Premjeras akcentavo, kad sumažintas pensijas atkuriantis įstatymas negali būti priimtas dėl to, kad tai prieštarautų Konstitucijai, kurioje yra parašyta, jog siūlant didinti išlaidas reikia nurodyti, iš kur tam gauti pinigų. Skaičiuojama, kad pensijų atkūrimas valstybei kainuotų maždaug 600 mln. litų.

Įstatymo projektu siekiama, kad Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki 2010 m. gruodžio 31 d. Šiuo metu yra nustatyta, kad laikinasis įstatymas galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų