REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gargždų miesto futbolo stadiono dirbtinės dangos aikštei praėjusią savaitę skirta aukščiausia FIFA kokybės standarto kategorija, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Lietuvos futbolo federacijos pilnų matmenų dirbtinių dangų projektą aikštė Gargžduose buvo baigta įrengti šią vasarą, čia jau vyko A lygos čempionato ir kitų pirmenybių rungtynės.

REKLAMA

Įrengus aikštę jos įvertinimui pakviečiami FIFA akredituoti nepriklausomi ekspertai. „Jie pagal FIFA nustatytą metodiką atlieka įvairius testus – pvz. kamuolio atšokimas, kamuolio riedėjimas pagal tam tikrus parametrus. Jei aikštė atitinka dalį parametrų – skiriama viena žvaigždė, jei visus – dvi žvaigždės“, - aiškino LFF projektų skyriaus vadovas Edvinas Eimontas.

Praėjusią savaitę LFF gavo oficialų pranešimą, kuriame nurodoma, jog Gargždų stadiono aikštė iki kitų metų lapkričio skiriamas dviejų žvaigždučių kokybės sertifikatas. „Tai aukščiausias įvertinimas. Ant tokios aikštės galima rengti bet kokio lygio varžybas, įskaitant ir visus svarbiausius FIFA bei UEFA turnyrus. Pavyzdžiui - UEFA Čempionų lygos rungtynes. Be abejo, su sąlyga, jog visus reikalavimus atitinka ir stadiono infrastruktūra“, - sakė E.Eimontas.

REKLAMA
REKLAMA

LFF vykdydama 8 mln. litų vertės pilnų matmenų dirbtinių dangų projektą, iš viso dovanoja naujos kartos aikščių dangas 10-čiai Lietuvos regionų. Viena iš pagrindinių sąlygų projekto dalyviams – prisidėti prie stadiono rekonstrukcijos t.y. parengti stadioną dangos klojimui, įrengti apšvietimą ir bent 500 vietų žiūrovams.

Naujos kartos dangos jau paklotos Kėdainiuose ir Kaune, baigiama kloti Panevėžyje, o Mažeikiuose, Tauragėje ir Alytuje vyksta parengiamieji darbai. Iki kitų metų dirbtinės dangos bus skirtos ir kitiems šalies regionams.

Per šešerius metus LFF į įvairius futbolo vystymo ir populiarinimo projektus regionuose jau yra investavusi apie 25 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų