REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skanus trupininis pyragas. Nesunku pagaminti.

Jums reikės:


  • 2 stiklinės cukrus

  • 200 gr grietinės

  • 4 vnt kiaušinių

  • 6 stiklinės miltų

  • 200 gr sviesto

  • 1 stiklinė uogienės


Gaminimas:

REKLAMA
REKLAMA

Sviestą dedame į puodą ir tirpiname, sumaišome su cukrumi. Įpilam grietinę, kepimo miltelių (porą arbatinių šaukštelių), druskos (puse arbatinio šukštelio). Į gautą masę dedame kiaušinių trynius, o baltymus padeda į šaldytuvą. Viską gerai sumaišome ir dedame miltus. Miltų dedame tiek, kad tešla pasidarytų biri, suliptų trupinukais. Todėl miltų kiekis čia nurodytas tik apytikslis. Gali prireikti mažiau, o gali ir daugiau.Šiek tiek pašildome kepimo formą ir ištepame ją sviestu arba aliejumi. Dedame maždaug pusę trupinių (aš paprastai dedu 3/4) ir juos aptepame uogiene. Ant viršaus sudedame likusius trupinius.

Pyragą reikėtų kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Kai pyragas pradės gelsti, užtepkite viršų gerai išplaktais su vaniliniu cukrumi baltymais. Ant viršaus galima užbarstyti pamirkytų razinų, aguonų, smulkintų riešutų ar kokoso drožlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų