REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos policijos pareigūnai žino tikslią „WikiLeaks“ tinklalapio įkūrėjo Juliano Assange, kurio ieško Interpolas, buvimo vietą, tačiau jo sulaikyti nebando, kol neišsiaiškino visų detalių ir negavo reikiamo nurodymo tai padaryti, skelbia „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

Stokholmo teismas lapkričio mėnesį kreipėsi į šalies generalinę prokuratūrą su prašymu sulaikyti 39 metų J. Assange apklausai. Švedijoje jis kaltinamas išprievartavimu. Lapkričio 20 dieną Švedijos generalinė prokuratūra kreipėsi į Interpolą su prašymu paskelbti tarptautinę J. Assange paiešką. Interpolas dėl „WikiLeaks“ įkūrėjo paskelbė „raudonąjį pranešimą“. „Raudonasis pranešimas“ nėra tarptautinis arešto orderis. Juo prašoma žmonių, turinčių informacijos apie J. Assange buvimo vietą, pranešti policijos pareigūnams.

REKLAMA

J. Assange į Londoną atvyko spalį ir policijos pareigūnams perdavė savo kontaktus. Be to, Didžiosios Britanijos policija jo sulaikyti negali be šalies kovos su organizuotu nusikalstamumu agentūros nurodymo.

Laikraščiui pavyko išsiaiškinti, kad delsimas pateikti sulaikymo nurodymą yra grįstas tuo, jog šiuo metu tikslinamos visos reikiamos detalės.

„The Independent“ praneša, kad „WikiLeaks“ įkūrėjo J. Assange advokatas Markas Stephensas yra įsitikinęs, jog J. Assange tikrai nuo policijos nesislapsto ir keliuose interviu netgi aiškiai nurodė savo buvimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų