REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) auditoriai aptiko keletą pažeidimų. Pasirodo, buvęs jo vadovas Adolfas Večerskis nepagrįstai mokėjo priedus darbuotojams ir neteisėtai perleido dalį tarnybinių patalpų Tomui Barščiui, kuris galimai yra jo dukros mylimasis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip spaudos konferecijoje sakė kultūros ministras, tarnybinės patalpos, esančios sostinės Odminių gatvėje, T. Barščiui buvo perduotos naudotis šiukščiai pažeidžiant teisės aktų reikalavimus.

REKLAMA

„Minėtas sprendimas buvo naudingas šio asmens interesams, o teatrui padaryta finansinė žala – nenustatyti ir nemokėti nuompinigiai. Nors patalpa buvo nurodyta kaip biuras, paaiškėjo, kad įrengtas gyvenamasis būstas su reikiamais patogumais, baldais, buitine technika. Iš esančių daiktų buvo matyti, kad kartu gyveno moteris ir vaikas“, – sakė A.Gelūnas. Ministras sakė, jog su A.Barščiu bute gyvenanti moteris galimai yra A.Večerskio dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Auditoriai taip pat nustatė, kad šių A.Večerskis nepagrįstai išmokėjo maksimalaus dydžio priedus trims teatro darbuotojoms – kultūrinių renginių koordinatorei Valerijai Večerskienei, juristei J.Večerskytei ir teatro personalo vadovei Linai Banevičiūtei, kuri audito ataskaitoje įvardijama kaip J.Večerskytės draugė.

Tikrinama, ar A. Večerskis neklastojo duomenų

Menininkai kritikuoja vadovą

Bus nagrinėjamas skundas dėl A. večerskio atleidimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų