REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė ligonių kasa viešai neteikia duomenų, kiek studentų Lietuvoje draudžiami Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD). Neviešinama ir tai, kiek toks studentų draudimas kasmet kainuoja valstybei. Nepaisant to, studentų atstovams teigiama, jog drausti studentus, nepaisant amžiaus ir studijų formos, per brangu.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl viso to Lietuvos studentų sąjunga šiandien raštu kreipėsi į Valstybinę ligonių kasą.

REKLAMA

„Dalyvavome trijuose Ministro Pirmininko suburtos darbo grupės posėdžiuose dėl studentų PSD. Nei viename jų Valstybinė ligonių kasa mums nepateikė duomenų apie PSD draudžiamų studentų skaičių, valstybės šiam draudimui skiriamas lėšas bei tai, kuri dalis tokių lėšų lieka nepanaudota pagal paskirtį“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Pasak Studentų sąjungos prezidento, viešai neprieinama informacija ir apie tai, kaip planuojamas lėšų poreikis studentų PSD administruoti, kaip ir kokiu pagrindu naudojamas tokių lėšų likutis. „Jei valstybė atmesdama vieną ar kitą studentų siūlymą ginasi finansais, turi būti aiškūs skaičiai, kiti faktai. Dabar viso to nėra, dėl to kyla abejonių sistemos skaidrumu ir patikimumu“, – tikina Sąjungos vadovas D. Dikšaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, jog Sveikatos draudimo pataisas Vyriausybė ėmėsi kurti specialioje darbo grupėje. Į grupės veiklą pakviesti Sąjungos atstovai teikė siūlymus dėl visų studentų įtraukimo į PSD lengvatų sąrašą, tačiau tokie siūlymai buvo ignoruoti. Šių metų birželį Studentų sąjungos Taryba taip pat priėmė poziciją, jog studijų forma negali būti pagrindu akademiniam jaunimui neteikti valstybės skiriamų lengvatų.

PSD klausimas paskutinį kartą buvo svarstomas š.m. lapkričio 16 d. Vyriausybėje, kai buvo norima pateikti svarstyti įstatymą, kuriuo būtų diskriminuojami ištęstinių studijų bei vyresni nei 25 metų nuolatinių studijų studentai. Šiuo tikslu Lietuvos studentų sąjunga drauge su Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų studentų atstovais surengė masinę laiškų protesto akciją, po kurios Vyriausybė priėmė sprendimą atidėti šio klausimo sprendimą. Lietuvos studentų sąjungos pozicijai dėl studentų PSD pritarimą išreiškė Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos universitetų rektorių bei Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų