REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas JAV mokslininkų atradimas prisidės prie efektyvesnių nežemiškos gyvybės paieškų kosmose, pranešė NASA.

REKLAMA
REKLAMA

JAV nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija pranešė ketvirtadienį savo būstinėje Vašingtone rengianti spaudos konferenciją, kurioje bus pristatytas naujas astrobiologijos – mokslo šakos, tiriančios gyvybės atsiradimą, raidą ir pasiskirstymą Visatoje – atradimas, skelbia „Space.com“.

REKLAMA

Ši spaudos konferencija, prasidėsianti ketvirtadienį 19 val. GMT laiku, bus tiesiogiai transliuojama per TV tinklus ir internetą. Ją bus galima žiūrėti NASA televizijos interneto svetainėje.

Pranešama, kad konferencijoje dalyvaus NASA Astrobiologijos programos direktorė mikrobiologijos daktarė Mary Voytek, JAV Geologijos tarnybos astrobiologė Felisa Wolfe-Simon, NASA Goddardo kosmoso tyrimų centre dirbanti jos kolegė Pamela Conrad, Taikomųjų molekulinės evoliucijos tyrimų fondo mokslininkas Stevenas Benneris ir Arizonos valstijos universiteto profesorius Jamesas Elseris.

REKLAMA
REKLAMA

Ką pavyko atrasti NASA mokslininkams ir kaip šis atradimas gali atsiliepti nežemiškos gyvybės paieškoms kosmose, kol kas neskelbiama. Apsiribojama pranešimu, kad šio tyrimo rezultatai rytoj bus paskelbti mokslo žurnale „Science“.

JAV žiniasklaida praneša, kad rytoj įvyksianti NASA spaudos konferencija sukėlė didelį susidomėjimą. Nors iš NASA paskelbtos pirminės informacijos neatrodo, kad JAV kosminiai zondai galėjo kur nors Saulės sistemoje atrasti įtikinamų biologinės gyvybės požymių, internete bandoma atspėti, kokia gali šio naujo atradimo, siejamo su efektyvesnėmis nežemiškos gyvybės paieškomis, esmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp keliamų prielaidų yra hipotezė, kad šis atradimas gali būti susijęs su retoje Saturno palydovo Rėjos atmosferoje zondo „Cassini“ aptiktu deguonimi ir anglies dvideginiu.

Taip pat manoma, kad NASA kitame Saturno palydove Titane galėjo aptikti arseno ir cheminių įrodymų, jog jį bakterijos naudoja fotosintezei.

Kiti spėlioja, jog NASA mokslininkai nepateiks jokių nežemiškos gyvybės egzistavimo įrodymų, bet pristatys atradimą, susijusį su naujomis mokslui žinomomis sąlygomis, būtinomis gyvybei egzistuoti. Kaip bebūtų, tereikia palaukti iki rytojaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų