REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) sudaryta aštuonių asmenų komisija trečiadienį popiet susirinko išklausyti 31-erių metų maratono bėgikės Živilės Balčiūnaitės paaiškinimų dopingo byloje ir turėtų paskelbti nuosprendį.

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta (18.15) Trečiadienį posėdžiavusi Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) sudaryta speciali komisija nusprendė netaikyti naujų sankcijų įtarimus vartojus dopingą sklaidančiai Europos čempionei. Komisijos sprendimu, trūksta įrodymų bausti 31 metų sportininkę.

REKLAMA

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos įtarimus Ž. Balčiūnaitė mėgins išsklaidyti pasitelkusi mokslinius argumentus. Šiems surinkti bėgikė turėjo mėnesį.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) garsiausiai Lietuvos maratoninei metė  įtarimą dėl mėginio, paimto per Barselonoje vykusį Europos čempionatą, kuriame sportininkė iškovojo aukso medalį. Teigiama, kad sportininkės organizme rastas nukrypimas nuo leistinos dviejų hormonų – testosterono ir epitestosterono – santykio normos. Jis siekia 0,3.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai suspenduota Ž. Balčiūnaitė  teigė, kad niekada nevartojo ir nevartos dopingo, o santykio neatitikimas galėjo kilti dėl preparato dufastono, kurį bėgikė vartojo sutrikus mėnesinių ciklui.

Jeigu Romo Sausaičio auklėtinei nepavyktų apsiginti, jai gali grėsti dvejų metų diskvalifikacija. Ši bausmė būtų itin skaudi Ž. Balčiūnaitei, nes ji ne tik netektų Europos čempionate šįmet iškovoto aukso medalio, bet ir prarastų galimybę varžytis 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

„Nelabai esu įsigilinęs į šį reikalą, tik tiek, kiek skaičiau spaudoje, – balsas.lt komentavo didžiausia Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė disko metikas Virgilijus Alekna. – Daug metų pažįstu Živilę ir man tas nemalonus įtarimas buvo netikėtas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot dukart olimpinio ir dukart pasaulio čempiono, jis pats daug kartų buvo tikrintas antidopingo agentūros ir linkęs visiškai pasitikėti WADA organizacija. „Aišku, džiaugčiausi, jeigu šįkart būtų įvykusi klaida“, – teigė jis.

Lietuvos lengvosios atletikos vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas maratonininkei linkėjo kuo geriausios sėkmės.

„Komisijoje bus medikų ir kitų pačių rimčiausių specialistų. Manau, jie išklausys ir objektyviai įvertins visus argumentus, – kalbėjo jis. – Aš ir federacija norime tikėti, kad Živilė nekalta. Šioje byloje daug niuansų, ji nestandartinė. Niekas iš anksto nenusiteikęs bėgikės nuteisti.“

REKLAMA

Vilniaus maratono direktorius, buvęs R. Sausaičio auklėtinis Evaldas Martinka teigė, kad tikisi pačios geriausios šios bylos pabaigos. „Tuos žmones pažįstu labai gerai ir jais tikiu. Mačiau, kaip Živilė su treneriu iš karto ėmėsi ieškoti gynybos argumentų negailėdami nei laiko, nei pinigų“, – sakė jis.

Daugiau skaitykite:

Maratonininkė Ž. Balčiūnaitė pateko po dopingo šešėliu

Suspenduota Ž. Balčiūnaitė sulaukė visuomenės palaikymo

Ž. Balčiūnaitė: nevartojau ir nevartosiu draudžiamų preparatų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų