REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji koalicija laikosi vieningos pozicijos atmesti prezidentės Dalios Grybauskaitės veto dėl dvigubos pilietybės.

REKLAMA
REKLAMA

Papildyta (11.40) Politologas V. Laučius portalui „Balsas.lt" sakė, jog nenustebtų, jei Seimas tikrai ryžtųsi atmesti prezidentės veto, bet tai jo nenudžiugintų.

REKLAMA

„Prezidentės veto buvo visiškai logiškas ir pagrįstas svariais argumentais. Atmetus jį, vėl patektume į teisinę ir politinę aklavietę iš kurios neaišku kaip reikėtų kapstytis, turint omenyje ir Konstitucinio Teismo išvadas. Tiesa, teisinio ir politinio nihilizmo keliu Seimas yra žengęs jau ne kartą, tad toks posūkis

nebūtų netikėtas", - sakė politologas.

„Dėl dvigubos pilietybės pozicija – palaikyti įstatymą tokį, koks buvo priimtas. Iš principo linkstama prie to arba palikti galioti šitą įstatymą, arba išvis nepriimti, palaikyti esamą įstatymo versiją", – trečiadienį po tradicinių koalicijos pusryčių sakė Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad valdantieji žada atmesti prezidentės veto dėl dvigubos pilietybės įstatymo patvirtino ir TS/LKD seniūnas Jurgis Razma. Politikas patikino, jog tarp valdančiųjų dar nėra galutinio sutarimo, tačiau bus siūloma balsuoti prieš veto.

Paklausus apie referendumo galimybę, J. Razma nebuvo labai išsamus. Vienas konservatorių lyderių patikino, jog šiuo metu valdantieji nesvarsto siūlymų surengti visuotinį referendumą dėl pilietybės įstatymo.

Tačiau politikas tvirtino, jog po KT sprendimų galimai svarstys ir referendumo idėją.

Prieš savaitę parlamentarai absoliučia balsų dauguma pritarė svarstyti prezidentės veto naujos redakcijos Pilietybės įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, ketvirtadienį parlamentarai svarstys Prezidentės vetuotą įstatymą dar kartą ir apsispręs, ar atmesti jos pasiūlymus, ar ne.

Valstybės vadovė vetavo dvi naujojo Pilietybės įstatymo pataisas. Pagal vieną iš jų numatyta galimybė dvigubą pilietybę turėti Lietuvos piliečiams, gyvenantiems tik Europos Sąjungos ir NATO valstybėse. Kita nuostata leidžia Prezidentui išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę užsieniečiams, iš kurių ateityje tikimasi pasiekimų ir nuopelnų sporto, mokslo, meno srityse.

Norint atmesti prezidentės veto įstatymui, reikia, kad už tai balsuotų ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų