REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficiali statistika skelbia, kad Lietuvoje šiuo metu  ŽIV/AIDS  yra užsikrėtę apie 1600 žmonių. Neabejojama, kad šį klastingą ir mirtį nešantį virusą nešioja ir daugiau lietuvių, tačiau ne visi jie kreipiasi pagalbos. 2009 metais Lietuvoje buvo užfiksuotas itin liūdnas rekordas  - pernai mūsų šalyje užregistruota 180 naujų ŽIV nešiotojų  - tai yra dvigubai daugiau nei 2008 m. Daugiau šio viruso nešiotojų užregistruota ir Klaipėdos apskrityje (2009 m. – 35 nauji atvejai, 2008 – 21)

REKLAMA
REKLAMA

Apžvelgiant AIDS naujus atvejus Lietuvoje, tokių mūsų šalyje užfiksuota 37, iš jų net trečdalis užregistruota Klaipėdos apskrityje.

REKLAMA

Klaipėda šioje liūdnojoje statistikoje užima lyderiaujančio miesto poziciją. Oficiali statistika skelbia, kad 2009 metais visoje Lietuvoje buvo apie 1400 ŽIV nešiotojų, 417 jų gyvena Klaipėdos apskrityje. Situacija dėl AIDS taip pat neguodžianti: 2009 metų duomenimis, AIDS serga 135 asmenys, uostamiestyje registruota apie 40 AIDS nešiotojų. Specialistų teigimu, su šia problema susiduria dauguma pasaulio uostamiesčių - kur uostas, ten labiau paplitusi prostitucija ir narkomanija" , - sakė  Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro direktorė Ineta Pačiauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenės sveikatos specialistai pabrėžia, kad nors teigiama, kad dažniausiai šiuo mirtinu virusu žmonės užsikrečia per narkotikus, tačiau daug asmenų lemtingi tampa nesaugūs lytiniai santykiai. Tačiau oficialioje statistikoje tai objektyviai neatsiskleidžia, nes žmonės neretai apie tai kalbėti neišdrįsta.

Klaipėdoje šiai dienai paminėti skiriama nemažai renginių. Vienas jų –  gruodžio 1 ąją „Verdenės“ pagrindinėje mokykloje vyksiantis konkursas – viktorina „Riba – 2010". Jame dalyvaus 75 moksleiviai iš penkiolikos uostamiesčio mokyklų.  Konkurso tikslas - propaguoti sveikos gyvensenos principus, skatinti mokinių nepakantumą žalingiems įpročiams. Renginio pradžia – 13 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų