REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomi žmonės buvo verčiami Kauno vadovo rinkimų kampanijos įkaitais naudojant ir apgaulę, ir apdovanojimus, praneša „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra itin nemaloni istorija, kurios aš net nenoriu prisiminti“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktorius Leonidas Donskis.

REKLAMA

Artėjant savivaldybių rinkimams buvo publikuoti du rašiniai, pavadinti „Pokalbiai su Leonidu Donskiu. Kauno savasties ieškojimas“. Juos iliustravo L. Donskio ir Arvydo Garbaravičiaus fotorgrafijos, o skaitytojas galėjo įsitikinti, kaip stebėtinai panašiai Kauno dabartį ir ateitį regi žinomas intelektulas ir rinkimams besirengiantis politikas.
L. Donskio ir A. Garbaravičiaus pokalbiai buvo išspausdinti rubrikoje „Politinė reklama“ su prierašu: „Apmokėta iš Liberalų ir centro sąjungos rinkimų sąskaitos“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėdamas su A. Garbaravičiumi aš net neįtariau, kad šis mūsų pašnekesys spaudoje atsidurs kaip rinkimų agitacija. Manimi paprasčiausiai pasinaudojo be jokio mano sutikimo“, – teigė L. Donskis.

Jis neslėpė, kad pasitikėjimo mero aplinka nebeliko. „Aš daugiau savęs neįsivaizduoju jokio mero visuomeniu patarėju“, – atsakė L. Donskis paklaustas, ar nekilo mintis atsisakyti A. Garbaravičiaus visuomeninio patarėjo statuso po šio incidento.

Realybės šou dalyvis Merūnas Vitulskis taip pat tik spėlioja, kaip jo nuotrauka ir citata atsidūrė ant agitacinių plakatų. Atlikėjas mano, kad panaudota jo nuotrauka iš susitikimo su Kauno meru. Vaikinui prieš pat rinkimus buvo įteiktas prizas „Už miesto vardo garsinimą“. „Asmeniškai su manimi dėl to tikrai niekas nesitarė“, – sakė Merūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomus sutapimas: artėjant savivaldybių rinkimams Kaune jubiliejinį koncertą surengęs Stasys Povilaitis iš Kauno mero rankų gavo Santakos garbės ženklą. O po poros mėnesių besišypsančio dainininko fotografija puikavosi greta A. Garbaravičiaus portreto politinėje reklamoje.

„Aš leidau naudoti savo nuotrauką. Norėjau tik šiek tiek padėti Kauno merui“ – tvirtino S. Povilaitis.
Kauno technologijos universiteto profesorius, Politikos ir viešojo administravimo instituto direktorius Algis Krupavičius, paklaustas, ar yra nepriklausomas politologas, kiek sutriko.

REKLAMA

Artėjant rinkimas A. Krupavičiaus sėdėjo greta Kauno mero, regioninės TV laidos „Kauno kodas“ studijoje ir aiškino, kaip pažangiai dirba A. Garbaravičiaus vadovaujama miesto taryba.

Nuo pat įsikūrimo „Kauno kodas“ tapo laida, kurioje itin dažnai lankėsi miesto meras ir jo komanda. Gruodžio mėnesį šios laidos sumanytoją A. Garbaravičius apdovanojo „Už metų eterio projektą“.

A. Krupavičius kategoriškai paneigė, kad už pagiriamuosius žodžius A. Garbaravičiaus vadovavimo metodams jam galėjo būti sumokėtas honoraras

REKLAMA

Iš žinomų žmonių, įtrauktų į A. Garbaravičiaus rinkimų agitaciją, tik kompozitorius Giedrius Kuprevičius ir skulptorius Robertas Antinis teigė sąmoningai norėję padėti Kauno merui.

„Esu už stabilumą. O klausimas apie pinigus mane tiesiog žeidžia“, – sakė G. Kuprevičius

Tuo metu R. Antinis tvirtina, jog jo nuotrauka galėjo atsidurti ir konservatorių plakate, nes jis yra nepartinis ir tiesiog palaiko teigiamus pokyčius.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų