REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketina papildyti gyventojų, privalančių deklaruoti turtą, sąrašą. Antradienį parlamentarai po svarstymo pritarė tai numatančioms Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisoms.

REKLAMA
REKLAMA

Į sąrašą asmenų, kurie privalės deklaruoti turtą, planuojama įtraukti kredito įstaigų tarybų ir valdybų narius, administracijų vadovus, administracijų vadovų pavaduotojus, viešosios informacijos rengėjų ir (ar) skleidėjų tarybų ir valdybų narius, vadovus, jų pavaduotojus, vyriausiuosius redaktorius, jų pavaduotojus, redaktorius, jų pavaduotojus ir jų šeimos narius.

REKLAMA

Šiems gyventojams, vengiant pateikti deklaracijas, taip pat laiku arba iš viso jų nepateikus, neteisingai nurodžius duomenis, siūloma numatyti administracinę ar baudžiamąją atsakomybę.

Kaip teigiama aiškinamajame rašte, pataisomis siekiama sukurti teisinį nepagrįsto praturtėjimo kontrolės mechanizmą, atsižvelgiant į tai, kad komercinių bankų veikla ir visuomenės informavimo priemonių sritis yra problemiškos sritys, kuriose turi būti didinamas skaidrumas.

Dabartinis teisinis reguliavimas nenumato prievolės turtą deklaruoti komercinių bankų tarybų ir valdybų nariams, administracijų vadovams, administracijų vadovų pavaduotojams ir jų šeimos nariams ir visuomenės informavimo priemonių tarybų ir valdybų nariams, vadovams, jų pavaduotojams, vyriausiesiems redaktoriams, jų pavaduotojams, redaktoriams, jų pavaduotojams, LRT tarybos nariams ir jų šeimos nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų