REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suomijos palydovų sąjunga, atstovaujanti aviakompanijų „Finnair“ ir „Blue1“ orlaivių įgulos nariams antradienį nuo 13 val. paskelbė streiką.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl streiko bendrovė „Finnair“ priversta atšaukti daugumą reguliariųjų skrydžių, taip pat dalį skrydžių iš ir į Vilnių. Atšauktas antradienį, 17.30 val,. iš Helsinkio į Vilnių turėjęs atvykti lėktuvas, taip pat 18.05 val. skrydis iš Vilniaus į Helsinkį.

REKLAMA

Pasak už klientų aptarnavimą atsakingo viceprezidento Ansiso Komulaineno (Anssis Komulainen), aviakompanija dės visas pastangas, kad laisvalaikio skrydžiai, tarp kurių daugiausia užsakomieji kelionių organizatorių skrydžiai, būtų vykdomi įprasta tvarka. Tuo tarpu bendrovės reguliariųjų skrydžių tvarkaraštis streiko metu bus sutrikdytas labiau. Skrydžių tvarkaraštis gali kisti paskutinėmis minutėmis, todėl keleiviams rekomenduojama stebėti informaciją „Finnair“ svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Keleiviai, kurių skrydžiai bus atšaukti, galės pakeisti kelionės laiką į bet kurią kitą datą iki 2011 m. kovo 31 dienos arba susigrąžinti už bilietus sumokėtus pinigus. Prašymą dėl pinigų gražinimo galima užpildyti internete adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/Testing/CurrentIssues/CurrentIssue9/en_INT?locale=en_INT. Aviakompanija taip pat ieškos būdų, kad streiko metu keleiviai galėtų tęsti savo kelionę kitais maršrutais, pirmenybę teikiant grįžtantiems namo.

 

Suomijos palydovų sąjunga streiką paskelbė nepavykus susitarti dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties. Įgyvendinant organizacijos siūlomus kolektyvinės sutarties pakeitimus bendrovės "Finnair" sąnaudos išaugtų daugiau nei penktadaliu. Tokį išlaidų padidėjimą daugiausia lemtų orlaivių palydovų pageidaujamas didesnis laisvų ir poilsio dienų skaičius. Bendrovėje "Finnair" dirba apie 2 tūkst. skrydžių palydovų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aviakompanija „Finnair“ yra viena seniausių Europoje, įkurta 1923 metais. Pagrindinė „Finnair“ akcininkė yra Suomijos vyriausybė, kuri valdo 55,8 proc. akcijų. Kiti akcininkai - draudimo ir kitos kompanijos, privatūs asmenys. Apie 20 proc. akcijų priklauso užsienio kompanijoms ar asmenims. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 8 tūkst. darbuotojų. Per parą „Finnair“ atlieka apie 200 reisų, tarp jų į svarbiausius Azijos oro uostus - Kinijos, Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir Tailando.

Trečiąjį šių metų ketvirtį kompanijos veiklos pelnas buvo 42 mln. eurų (apie 145 mln. litų), apyvarta - 551 mln. eurų (apie 1902,5 mln. litų). Per devynis šių metų mėnesius „Finnair“ iš viso pervežė apie 5,5 mln. keleivių. Skrydžius į Vilnių „Finnair“ pradėjo vykdyti prieš 17 metų. Populiariausi lietuvių maršrutai pagal trečiąjį šių metų ketvirtį šalyje parduotų bilietų skaičių yra Helsinkis, Niujorkas, Londonas, Pekinas, Mančesteris, Torontas, Stokholmas, Delis, Honkongas, Šanchajus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų