REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvairių šalių įslaptintus dokumentus viešinantis tinklalapis „Wikileaks" atskleidė ir galimą politinio spaudimo Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vadei, prezidentei Daliai Grybauskaitei atvejį. Šio tinklalapio paviešintoje informacijoje nenurodomas konkretus asmuo, galimai daręs spaudimą Lietuvos vadovei, tačiau nesunku įspėti, jog kalba eina apie Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Arvydą Anušauską.

REKLAMA
REKLAMA

Minėto Seimo komiteto vadovo A.Anušausko vertinimu, „Wikileaks" paskelbta informacija yra netiksli ir iškreipianti realią padėtį. "Šiaip jau neturėčiau vogtos informacijos išvis komentuoti, nes niekas nežino, kokia tai informacija, kas ją parengė, žinome tik, kad išplatinta. Viena, vertinu ją kaip mažiausiai netikslią, kita vertus, iškreipiančią realią padėtį", - antradienį žurnalistams sakė A.Anušauskas.

REKLAMA

Jo teigimu, šioje informacijoje yra neįvardintų diplomatų asmeninės nuomonės, apibūdinimai ir asmeniniai įspūdžiai. „Yra daug kažkokių neįvardintų diplomatų asmeninės nuomonės ir asmeninių įspūdžių. Daugiau aš nieko negaliu pasakyti, nes pačio dokumento nemačiau", - sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas.

Pirmadienį „Wikileaks" paskelbtuose slaptuose diplomatiniuose dokumentuose figūruoja ir Lietuvos vardas - juose teigiama, kad Lietuvos pezidentei D.Grybauskaitei 2009 metais atsisakius priimti Gvantanamo kalėjimo kalinį, „Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas privačiai atsiprašė ir pasiūlė pasinaudoti bendrų sąjungininkų spaudimu siekiant priversti ją apsigalvoti", - antradienį skelbia dienraštis „The New York Times". Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Arvydo Anušausko pavardė šaltinyje neminima.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo komiteto pirmininkas A.Anušauskas kol kas nekomentuoja „Wikileaks" paskelbtų skandalingų žinių. Antradienio rytą žurnalistams jis žadėjo padaryti tai vėliau, kai susipažins su žiniasklaidoje paskelbta informacija.

Lietuvoje kilus skandalui dėl slapta neva veikusio CŽV kalėjimo, anksčiau priimto sprendimo priimti vieną Gvantanamo kalinį buvo atsisakyta. „Wikileaks" paviešintuose dokumentuose teigiama, kad Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas šiuo klausimu bandė daryti spaudimą.

JAV prezidentas Obama prašė daugybės valstybių priimti Gvantanmo kalinių, kurie šiuo metu kali prieštaringai vertinamame kalėjime. JAV prezidentas davė pažadą kalėjimą kuo greičiau uždaryti, tačiau šis procesas stringa.

NSGK vadovas norėjo paveikti prezidentę?

Paskelbti slapti JAV dokumentai

Slaptos ataskaitos į JAV keliavo ir iš Vilniaus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų