REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja valstybės poreikiams svarbių specialybių – žemės ūkio ir veterinarijos, fizinių ir technologijos mokslų studijų programų – populiarinimą. Šios misijos imsis 27 aukštosios mokyklos, kurių pateiktiems projektams Švietimo ir mokslo ministerija skyrė finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro Gintaro Steponavičiaus įsakymu 10 universitetų ir 17 kolegijų paskirstyta 600 tūkst. litų, šios lėšos bus panaudotos informacinėms kampanijoms apie valstybei svarbias ir darbo rinkai reikalingas studijas.

REKLAMA

„Skirstant lėšas prioritetas buvo teikiamas tiems projektams, kurie sudaro galimybę iš arti susipažinti su studijomis ir būsimu darbu. Informacinių kampanijų metu moksleiviai lankysis universitetuose ir kolegijose, galės stebėti paskaitas ir atlikti praktinius darbus laboratorijose, taip pat bus rengiamos išvykos į potencialių darbdavių įmones, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Abiturientai tiesiogiai susipažins su darbo rinkoje paklausiomis ir perspektyvios specialybėmis, kurios iš pirmo žvilgsnio jiems gali pasirodyti nelabai patrauklios. Drauge su aukštosiomis mokyklomis ir darbdaviais siekiame įtvirtinti požiūrį, kad technologinės specialybės yra prestižinės.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak viceministrės, su kaupu pasiteisino praėjusiais metais inicijuota technologinių specialybių populiarinimo kampanija. Šiemet kolegijose jau per pirmąjį priėmimo etapą buvo užimtos visos valstybės finansuojamos vietos technologijos mokslų studijų programose, gerokai išaugo konkursinis stojamasis balas.

Universitetai ir kolegijos atveria duris moksleiviams. Informacinių kampanijų metu mokiniai gali ne tik susipažinti studijomis, bet ir įvertinti savo gebėjimus jas renkantis. Aukštosios mokyklos rengia konkursus ir karjeros konsultacijas, dalyvauja studijų mugėse, bendradarbiauja su mokyklose veikiančiais profesinio informavimo centrais, rengia susitikimus su potencialiais darbdaviais ir ekskursijas į jų įmones, pristato studijas internete, leidžia pažintinius leidinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų