REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie ekspertai mano, kad Lietuva vykdo ganėtinai keistą politiką Baltarusijos atžvilgiu.

„Europos Sąjunga (ES) pasižymi nedviprasmišku požiūriu į Aleksandro Lukašenkos režimą bei į artėjančius Baltarusijos prezidento rinkimus. ES labai svarbu, kad bendrijos kaimynė vadovautųsi demokratijos principais", – teigė Varšuvoje įsikūrusio Rytų studijų centro direktoriaus pavaduotojas Adamas Eberhardtas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu jis nurodė, kad Lietuva vykdo keistą politiką Baltarusijos atžvilgiu. „Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir šalies vyriausybė vykdo per aktyvų dialogą su Minsku. Vilnius rizikuoja savo patikimumu. Susiklostė tokia padėtis, kad Lietuvos politika tampa šiek tiek priklausoma nuo būsimų įvykių Baltarusijoje. ES taip pat susiduria su panašiais iššūkiais", – pridūrė A. Eberhartas.

REKLAMA

Jis mano, kad ES pavargo nuo pažangos stokos Baltarusijoje per pastaruosius 16 metų vykstančią „autokratinę stabilizaciją". Ekspertas taip pat pridūrė, kad Lietuva ir Lenkija tikisi pokyčių Baltarusijoje.

A. Eberhartas pabrėžė, kad A. Lukašenka yra silpnas kaip niekados ir pasirengęs kompromisui. Jis priminė, jog prieš keletą metų, kai Baltarusijos prezidento pozicijos taip pat buvo silpnos, jis paleido politinius kalinius.

„Tai leidžia manyti, kad A. Lukašenka ryšis daryti nuolaidas, tačiau nėra pagrindo manyti, kad jis demokratizuos šalies valdymo sistemą, kadangi tai prieštarauja jo troškimui išlaikyti valdžią", – teigė Rytų studijų centro direktoriaus pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų