REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sergančiųjų peršalimo ligomis skaičius šiek tiek išaugo, tačiau bendras sergamumo rodiklis tebėra gerokai mažesnis nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendras didžiųjų Lietuvos miestų sergamumo sezoniniu gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI ) sukeltomis ligomis rodiklis praėjusią savaitę– 47,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Praėjusių 2009-2010 metų gripo sezono atitinkamo laikotarpio rodiklis buvo 196,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Tuo metu jau siautė gripo epidemija.

REKLAMA

Mažiausiai sergančiųjų peršalimo ligomis yra Tauragės regione. Čia 10 tūkst. gyventojų vidutiniškai tenka 33,2 sergančiojo. Daugiausiai sergančiųjų yra Kauno regione, kur 10 tūkst. gyventojų tenka 54,5 sergančiojo. Vilniuje serga 54,4 gyventojo iš 10 tūkstančių.

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos duomenimis, didžiausias sergamumas yra Marijampolės, Šiaulių, Visagino miestuose ir Jurbarko, Šalčininkų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, beveik visose šalyse registruojamas mažas sergamumas gripu ir ŪVKTI. Tik Bulgarija praneša apie vidutinį sergamumo aktyvumą.

Prieš kelias savaites gauti 9 pranešimai iš Rumunijos apie sunkios ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos (SARI) atvejus. Daugelio Europos šalių patirtis rodo, kad į gripą panašias ligas ir ūmines kvėpavimo takų infekcijas šiuo metu sukelia ir kiti kvėpavimo takų patogenai, o ne tik gripo virusas.

Nuo 40-os šių metų savaitės 70 proc. visų išskirtų gripo virusų sudaro A tipo gripo virusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų