REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Lietuvos miestuose praūžė labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ inicijuota maisto aukojimo akcija prekybos centruose. Iš viso „Maisto bankui“ šalies gyventojai paaukojo maisto atsargų už maždaug 682 tūkst. litų. Prie paramos akcijos šiemet ypač aktyviai prisidėjo bendrovė „City Service“. Įmonės darbuotojai ne tik aktyviai prisidėjo bei talkino savanoriaudami prekybos centruose, bet ir patys savobiuruose rengė maisto aukojimo akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų įmonė jau ne pirmus metus aktyviai bendradarbiauja su „Maisto banku“ ir stengiasi visokeriopai padėti tiems žmonėms, kuriems iš tikrųjų reikia pagalbos. Praėjusią savaitę savo biuruose visoje Lietuvoje rengėme maisto aukojimo akciją, kurios metu darbuotojai paaukojo nemažą kiekį maisto produktų vargstantiems. Darbuotojai daugiausiai paaukojo arbatos, kavos, saldumynų, įvairių konservų. Net apie 50 mūsų kolektyvo darbuotojų išsakė norą prisidėti prie maisto aukojimo akcijos prekybos centruose bei padėjo rinkti paramą skurstantiesiems. „Maisto bankui“ taip pat padėjome suteikdami transportą, reikalingą transportuoti maistą iš prekybos centrų į sandėlius“- sakė „City Service“ vykdantysis direktorius Lietuvai Vytautas Turonis.

REKLAMA

Anot „Maisto banko“ direktorės Deimantės Žebrauskaitės, šiuo metu Lietuvoje skursta ir paramos maistu laukia maždaug kas penktas Lietuvos gyventojas. Žmonių, kuriems reikalinga pati būtiniausia parama- maisto produktai – nuolat daugėja. „Vargstančiųjų skaičius didėja, deja, mažėja žmonių galimybės paremti skurstančiuosius. Palyginus su paskutiniąja maisto aukojimo akcija, paaukota gerokai mažiau brangesnių maisto produktų, kaip pavyzdžiui aliejaus, konservų ir panašiai. Tačiau labai džiugu, kad vis aktyviau į mūsų veiklą įsitraukia verslo organizacijos. „City Service“ kolektyvas yra mūsų pastovus partneris. Jie ne tik aktyviai prisideda prie organizuojamų pavienių akcijų, tačiau ir suteikė mums biuro patalpas bei maisto sandėlius, kurie būtini organizacijai. Taip pat, įmonė skyrė transportą su vairuotoju, kuris kas rytą maisto produktus iš prekybos centrų atveža į „Maisto banko“ skyrius“- teigė D. Žebrausklaitė, „Maisto banko“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai „Maisto bankui“ paaukojo maisto už 206 tūkst. litų, tai yra trečdaliu mažiau nei prieš metus. Laikinojoje sostinėje maisto produktų surinkta už 127 tūkst. lt (pernai- už 146 tūkst. litų). Klaipėdėčiai vargstantiesiems padovanojo maisto už maždaug 72 tūkst. litų, ir tai maždaug 25 tūkst. litų mažesnė parama nei pernai.

Maisto daviniai, surinkti aukojimo akcijos metu, jau nuo pirmosios gruodžio mėnesio savaitės pradės keliauti paramos gavėjams.

Savanoriai (nuotr.organizatorių)Savanoriai (nuotr.organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų