REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kodėl lūžinėja ir sluoksniuojasi nagai?“ – klausia Dainora iš Kauno.

Atsako gydytoja dermatologė dr. Rūta Gancevičienė.

Kaip ir žmogaus plaukai, oda nagai reaguoja į organizmo pokyčius. Todėl lūžinėti ir sluoksniuotis jie gali dėl įvairiausių priežasčių. Nagų pakitimai gali atskleisti rimtą organizmo ar odos ligą, sutrikimus, vitaminų stoką, netinkamą nagų priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Turbūt žinote, kad plušėdama namuose, plaudama indus turėtumėte užsimauti gumines pirštines, tvarkydama nagus nenaudoti metalinės dildės. Nagams taip pat gali pakenkti lakai, acetonas, skalbimo milteliai. Jei laikotės nagų priežiūros taisyklių, o nagai vis tiek atrodo apgailėtinai, laikas susirūpinti mityba.

REKLAMA

Ar pakankamai gaunate baltymų? Žmogus per parą turi gauti ne mažiau kaip 1–1,5 gramo baltymų kilogramui kūno svorio. Jų gaunate valgydami vištieną, kalakutieną, raudoną mėsą, kiaušinius, žuvį.

Nagai taip pat parodo, ar organizmui trūksta kalcio ir magnio. Visi žinome, kad nagams būtinas kalcis, tačiau apie magnio svarbą pamirštama. Magnis svarbus naujų ląstelių augimui ir aprūpinimui energija. Nagų augimui taip pat reikalingas cinkas, vitaminai A, E, D, B6. Žinoma, geriausia visų reikalingų vitaminų ir mineralų gauti su maistu, tačiau jei to padaryti nepavyksta, reikėtų gerti vitaminų ir mineralų kompleksus.

REKLAMA
REKLAMA

Susilpnėjus nagams, reikia valgyti sviesto, mėsos, kepenų, varškės, kiaušinių, žuvies, gerti pieno. Negalima pamiršti ir riešutų bei daržovių, ypač burokėlių, morkų. Nagus sustiprina juodųjų šermukšnių sultys ir želatina.

Jei nagai intensyviai lūžinėja, tai taip pat gali reikšti, kad susilpnėjo jūsų skydliaukės funkcija.

Jei nėra rimtesnių priežasčių, atsigauti ir sutvirtėti nagams padeda citrina. Perpjaukite ją per pusę, į minkštimą suleiskite nagus ir palaikykite 3–5 minutes.

Nagų augimą stimuliuoja ir pašildytas alyvuogių aliejus. Truputį pakaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir įtrinkite juo nagus bei odelę aplink juos, pamasažuokite.

Po kiekvienos nagų stiprinimo procedūros rankas ir nagus patepkite riebiu maitinamuoju rankų kremu. Jei nagai itin sausi ir sluoksniuojasi, o rankų oda trūkinėja, rekomenduojama patepti rankas storu kremo sluoksniu, užsimauti pirštines ir palaikyti per naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų