REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Baltarusijos prezidento rinkimus Aleksandras Lukašenka žada, kad Baltarusija pasieks labai aukštą žmogaus socialinės raidos indeksą.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks gruodžio 19 d. Reikiamą parašų skaičių (mažiausiai 100 tūkst.) pateikė vienuolika kandidatų.

REKLAMA

Kaip praneša „RIA Novosti“, A. Lukašenka teigė, kad „iki 2015 m. gyvenimo lygis Baltarusijoje priartės prie europietiškojo, Baltarusija turi tapti viena iš 50 šalių, turinčių aukščiausią žmogaus socialinės raidos indeksą“.

Spalį A. Lukašenka sakė, kad artėjančiuose prezidento rinkimuose jis nesitiki įtemptos politinės kovos ir kad jam nesvarbu, su kiek priešininkų teks susigrumti. Jis pridūrė, kad neturi laiko politinei kampanijai ir nežino, kiek parašų yra surinkta paremti jo kandidatūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos centrinė rinkimų komisija paskelbė, kad A. Lukašenka pateikė daugiau nei 1 mln. 100 tūkst. parašų.

Be dabartinio Baltarusijos vadovo, prezidento rinkimuose dar dalyvaus daugiau nei 160 tūkst. parašų surinkęs Vladimiras Nekliajevas, buvęs užsienio ministras Andrejus Sanikovas (per 150 tūkst. parašų) ir liberalas Jaroslavas Romančiukas (per 120 tūkst. parašų).

Tris triuškinančias pergales 1994, 2001 ir 2006 m. rinkimuose iškovojęs A. Lukašenka sakė, kad jo priešininkai rinkimuose nesurinks daugiau nei 1-5 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų