REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate Virgilijus Alekna sieks patekti tarp šešių stipriausių pasaulio disko metikų

REKLAMA
REKLAMA

Vienam žymiausių Lietuvos lengvaatlečių, dukart olimpiniam čempionui, disko metikui Virgilijui Aleknai praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas. Kovo mėnesį sportininkas patyrė traumą, sutrukdžiusią jam kovoti dėl medalių Barselonoje vykusiame Europos lengvosios atletikos čempionate.

REKLAMA

Šiuo metu sportininkas ruošiasi naujam sezonui. Jo laukia pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame V. Aleknos tikslas įvykdyti olimpinį normatyvą į 2012-ųjų Londono olimpines žaidynes. Sportininkas neslepia – Londono olimpinės žaidynės jo karjeroje bus paskutinės.

– Koks jums buvo praėjęs sezonas?

– Nevykęs. Per pati pasirengimo sezonui įkarštį, kovo mėnesį, patyriau traumą, kuri sutrukdė ruoštis toliau, teko padaryti pertrauką. Turėjau du pasirinkimus: praleisti sezoną, ilsėtis ir gydytis traumą arba bandyti gydytis ir dalyvauti varžybose. Pasirinkau antrąjį variantą, nes bijojau praleisti metus visai be sporto, vėliau būtų buvę sunku grįžti į sportinį režimą.

REKLAMA
REKLAMA



Rezultatai tokie, kokie ir turėjo būti. Žinoma, 65 metrai (64 m 64 cm) man nėra aukštas rezultatas, tačiau atsižvelgiant į tai, kaip sunku buvo tai pasiekti, manau, kad viskas normalu. Buvo daug stipresnių už mane sportininkų, todėl penkta vieta mane tenkina. Juolabiau, kad Europos čempionatas, man nėra labai svarbios varžybos. Kitas sezonas bus žymiai svarbesnis, nes vyks pasaulio čempionatas, dar kitais metais olimpinės žaidynės, todėl noriu gerai pasirengti.

– Ar jau atsigavote po traumos?

– Dabar jau pakankamai gerai jaučiuosi, treniruojuosi, traumos pasekmių nejaučiu. Turiu noro sportuoti, džiaugiuosi, kad galiu treniruotis ir ruoštis varžyboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kur ruošitės kitam sezonui?

– Lietuvoje būtų sudėtinga ruoštis, todėl planuoju jau po Naujųjų metų išvažiuoti. Pirmos dvi treniruočių stovyklos bus Lenkijoje, o ar vėliau pavyks išvažiuoti į šiltus kraštus priklausys nuo finansavimo. Jei viskas bus gerai – galbūt išvažiuosiu į vieną stovyklą Ispanijoje.

– Esate sakęs, kad po Londono olimpinių žaidynių baigsite sportininko karjerą.

– Patikslinsiu, esu sakęs, kad Londono olimpinės žaidynės bus paskutinės mano olimpinės žaidynės. Tikrai nesiruošiu važiuoti į Rio de Žaneirą 2016-aisiais, tada man bus 44-eri, bet būsiu patenkintas ir labai džiaugsiuosi jei pavyks nuvažiuoti į Londoną. Dar visko gali atsitikti, jau dabar man metelių nemažai, o su kiekvienais metais vis sunkiau ir sunkiau pasirengti.

–  Kokie bus jūsų tikslai kitą sezoną?

– Pagrindinės sezono varžybos – pasaulio čempionatas Pietų Korėjoje. Būsiu atsargesnis, nesieksiu maksimalių rezultatų, planuoju patekti į šešetuką ir įvykdyti olimpinį normatyvą. Tai mano svarbiausi tikslai.

Lina Motužytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų