REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, lapkričio 27 d., Kaunas, pirmasis iš visų Lietuvos miestų, įžiebė šv. Kalėdų eglę. Šventinės akimirkos į Rotušės aikštę pažiūrėti susirinko keli tūkstančiai laikinosios sostinės gyventojų ir miesto svečių.

REKLAMA
REKLAMA

17 metrų aukščio eglė papuošta maždaug tūkstančiu natūralaus dydžio baltų balandžių figūrėlių, pagamintų iš putplasčio ir pluknsnų. Idėjos autorė menininkė Jolanta Šmidtienė teigia norėjusi atsisakyti „tradicinių „holivudinių“ papuošimų“.

REKLAMA

Tokie pat balandžiai dominuos ne tik eglutės, bet ir senamiesčio papuošime. Po eglute, kaip ir pernai, bus galima pasivaikščioti. Čia skambės paukščių giesmės, šalia įsikurs čiuožykla bei Kalėdinis miestelis, kuriame bus galima įsigyti amatininkų dirbinių ar pasivaišinti karšto vyno taure.

Iškilmingame eglutės įžiebimo renginyje ugnies ir pirotechnikos šou pademonstravo vokiečių trupė „Des Aktionstheater Pan.Optikum“. Reginį kūrė 25-ių aktorių, muzikantų, ugnies oro akrobatų kolektyvas.

Beje, nors Kaunas įžiebdamas šv. Kalėdų eglę ir aplenkė visus kitus Lietuvos miestus, jo vadovai tvirtina specialiai to nesiekę. Būtent ši diena buvo pasirinkta pasitarus po dvasininkais – įspūdingą ir džiugią šventę norėta surengti iki prasidedant Adventui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų