REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per devynis šių metų mėnesius lietuviško kapitalo degalinių ir automobilių plovyklų tinklo „Vakoil“ pajamos išaugo 10 proc. – nuo 11,94 mln. iki 13,15 mln. litų. Didėjantys prekybos mastai ir klientų skaičius paskatino įmonę pradėti galvoti apie tinklo plėtrą visoje Lietuvoje, tvirtino degalinių tinklo direktorius Povilas Ugianskis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės pajamos nuo sausio iki rugsėjo išaugo 1,2 mln. litų, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2009 m. Augimas vyko pagal visus parametrus – 4 kartus buvo padidintas plovyklų sutarčių skaičius, 40 proc. augo su juridiniais asmenimis sudarytų sutarčių skaičius, kuro pardavimai išaugo 10 proc.

REKLAMA

Anot „Vakoil“ direktoriaus, artimiausiu metu kompanija svarstys galimybę papildomai investuoti nuo 2 iki 3 mln. litų į tinklo plėtrą. „Svarstome apie „Vakoil“ tinklo plėtrą į kitus Lietuvos miestus. Norėtume iki 2011 m. pabaigos įsigyti vieną dvi degalines Vilniaus arba Klaipėdos apylinkėse“, – teigė P.Ugianskis.

„Vakoil“ vadovo tvirtinimu, bendrovės sėkmę net ir per didžiausią sunkmetį lemia kelios priežastys. „Pirma, mes daug ir sunkiai dirbame. Kasdien. Antra, degalinių tinkle keičiame darbo tvarką. Yra atleista daug administracijos ir degalinės darbuotojų, kurių darbo metodai jau pasenę. Juos keičiame jaunatviškais, iniciatyviais, šiuolaikiškai mąstančiais žmonėmis – iš to ir rezultatas. Toliau, žinoma, stengsimės dar labiau“, – „Respublikai“ tvirtino P.Ugianskis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviško kapitalo degalinių tinklas „Vakoil“ Lietuvoje veiklą pradėjo 2001 m., kai buvo atidaryta pirmoji degalinė. Didėjantys prekybos mastai ir augantis klientų skaičius paskatino įmonę plėstis tiek Kauno mieste, tiek už jo ribų.

Šiandien „Vakoil“ tinklą sudaro šešios degalinės, iš kurių keturios – Kauno mieste, o kitos dvi – Prienų ir Kalvarijos rajonuose. Iš šešių „Vakoil“ degalinių dvi yra „Via Baltica“ kelyje: Kalvarijos degalinė yra 17 km nuo Kalvarijos sienos, o Armoniškių degalinė – 86 km nuo Kalvarijos sienos.

Petras ŠATEIKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų