REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplankiusiųjų tarptautinę parodą „Kaip atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ skaičiui pasiekus dešimt tūkstančių, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų ir Lietuvos dailės muziejaus darbuotojai apdovanojo jubiliejinį lankytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį, lapkričio 26 d., studentas iš Vilniaus, Ernestas Ramonas, užsukęs į Žalgirio parodą, sulaukė netikėtos žinios – jis esąs jubiliejinis, 10 000-asis, lankytojas. Parodą rengiančių muziejų vadovai Ernestui įteikė specialias dovanas: Tadeušo Popielio ir Zygmunto Rozvadovskio batalinio paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukciją bei naujausią prof. Mečislovo Jučo monografiją „Vytautas Didysis“, kurios leidybą 600-ojo Žalgirio mūšio jubiliejaus proga drauge su Lietuvos dailės muziejumi organizavo ir finansavo Amerikos lietuvių taryba.

REKLAMA

Nuo šios parodos atidarymo lapkričio mėnesį jos eksponatus bei didžiausią kada nors Lietuvoje rodytą batalinį T. Popielio ir Z. Rozvadovskio paveikslą „Žalgirio mūšis“ pamatė tūkstančiai lankytojų. Dalis jų užsisakė ekskursijas, kitus sudomino teminės programos moksleiviams bei užsiėmimai vaikų turinčioms šeimoms. Apibendrindami lankytojų srauto duomenis, didžiosios pergalės istorinę atmintį nuo Žalgirio epochos iki šių dienų pristatančios parodos organizatoriai vienareikšmiškai teigia: ekspozicijų lankymas pranoko lūkesčius. Dėl didelio susidomėjimo nuspręsta, kad paroda nuo šiol bus atidaryta ir antradieniais. Šią dieną lankytojai galės apžiūrėti parodos eksponatus individualiai arba pasinaudoti gidų paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Lankytojų srautas padidėja antroje savaitės pusėje ir pasiekia piką šeštadieniais ir sekmadieniais. Šiomis dienomis ir sulaukiame didžiausio lankytojų srauto. Džiugu, kad žmonės ateina į muziejų šeimomis, aktyviai renkasi mūsų organizuojamus papildomus edukacinius užsiėmimus, o ne vien apžvelgia parodą“, – pažymėjo Birutė Šulinskienė, Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos ir lankytojų centro darbuotoja ir parodos informacijos centro vadovė.

Tarptautinė paroda „Kaip atsitiko Didžiajame mūšyje... Žalgirio atodangos“ surengta 600-ųjų Žalgirio mūšio pergalės metinių minėjimo proga. Eksponatus jai skolino 12 muziejų ir mokslo bei kultūros organizacijų iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, o prie jos organizavimo prisidėjo 34 institucijų mokslininkai bei muziejininkai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Čekijos, viso iš 9 valstybių. Visi norintieji aplankyti parodą kviečiami iš anksto registruotis ekskursijoms ir edukaciniams užsiėmimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų