REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę buvo patvirtintas „Saxo Bank – SunGard“ komandos narių sąrašas, iš viso – 25 dviratininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Išėjus broliams Schleckams ir atėjus Alberto Contadorui (kuriam vėliau buvo pateikti įtarimai dėl dopingo vartojimo), šioje komandoje nebematė prasmės pasilikti vienas iš ilgamečių „Saxo Bank“ lyderių, Fabianas Cancellara, ligi šiol laikantis paslaptyje, su kuria komanda susies savo ateitį.

REKLAMA

Paskutinėmis žiniomis, pasvėręs visus „už“ ir „prieš“, Alberto Contadoras dalyvaus komandos stovykloje, į kurią Bjaarne Riiso komanda rinksis jau šį savaitgalį.

Trumpai apie komandos sudėtį

Iš senbuvių liko liuksemburgietis Laurent Didier, švedas Gustavas Larssonas, britas Jonathan Bellis, lenkas Marycz Jaroslaw, 2 broliai sprinteriai Haedo iš Argentinos ir 2 australai – Richie Porte ir Baden Cooke.

Į komandą priimtas dar vienas australietis David Tanner (buv. „Fly V Australia“), taip pat belgas Nick Nuyens (buv. „Rabobank“), ukrainietis Volodimir Gustov (buv. „Cervelo“), 2 italai – Matteo Tosatto (buv. „Quick Step“) ir Manuele Boaro (buv. „CarmioOro-NGC“ stažuotojas) ir 3 Alberto Contadoro draugai iš „Astana“ komandos – Benjaminas Novalis, Danielis Navarro ir Jesus Hernandezas.

REKLAMA
REKLAMA

Patyrė šoką

Na, ir, kaip tikra danų komanda, „Saxo Bank – SunGard“ gali pasigirti turinti net 8 Danijos dviratininkus, įskaitant brolius Sørensenus.

Tačiau vietos neatsirado 36 metų danui Michaeliui Rasmussenui, kuris po dopingo „terapijos“ (2007-07-25 – 2009-07-25) atgavo teisę dalyvauti „Tour de France“ lenktynėse, ir, šiai dienai likęs be komandos 2011 metams, pareiškė „patyręs šoką“.

„Jaučiuosi kaip patyręs šoką, išgirdęs šią žinią. Esu nepaprastai prislėgtas ir nusiminęs. Aš taip tikėjausi važiuoti Bjaarne komandoje... Gandai sklandė ilgai laiką ir dabar aš esu giliai sukrėstas, kad jie nepasitvirtino“.– pasakė M. Rasmussenas, po 2 metų diskvalifikacijos priimtas į meksikiečių komandą „TECOS Trek UAG“, o 2010-aisiais pasirašęs sutartį su kontinentine komanda „Miche-Silver Cross-Selle Italia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebuvo perspėta

Ameninė dviratininko rėmėja Christina Hembo taip pat pareiškė esanti labai nustebusi, kad „Saxo Bank – SunGuard“ komandos vadybininkas Bjarne Riis nepranešė jai nei teigiamo, nei neigiamo atsakymo, kadangi derybos dėl galimo kontrakto 2011 metams buvo pradėtos.

„Bjaarne man buvo sakęs, kad aš būsiu pirmoji, kuri sužinos, kokia padėtis su Michaeliu. Bet nieko taip ir nesulaukiau“.– tvirtino Christina Hembo.

Nieko nežadėjo

„Aš jam buvau aiškiai pasakęs, kad nieko nepažadu. Peržiūrėjau ir išanalizavau [visas] galimybes, pagal kurias ir priėmiau tokį sprendimą“.– atsakė Bjaarne Riis į M. Rasmusseno ir Ch. Hembo priekaištus.

2011 metais „Saxo Bank – SunGuard“ atstovaus šie dviratininkai (25): Juan Jose Haedo (Argentina), Lucas Sebastian Haedo (Argentina), Richie Porte (Australija), David Tanner (Australija), Baden Cooke (Australija), Nick Nuyens (Belgija), Michael Mørkøv (Danija), Kasper Klostergaard (Danija), Mads Christensen (Danija), Brian Vandborg (Danija), André Steensen (Danija), Jonas Aaen (Danija), Chris Anker Sørensen (Danija), Nicki Sørensen (Danija), Jonathan Bellis (D. Britanija), Matteo Tosatto (Italija), Manuele Boaro (Italija), Laurent Didier (Liuksemburgas), Marycz Jaroslaw (Lenkija), Alberto Contador (Ispanija), Benjamin Noval (Ispanija), Daniel Navarro (Ispanija), Jesus Hernandez (Ispanija), Gustav Larsson (Švedija), Volodimir Gustov (Ukraina).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų