REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybės užmojais be jokio konkretaus veiksmų plano kitąmet ištraukti iš šešėlio milijardą litų netiki ne tik Seimo opozicija, bet ir Algirdas Šemeta – eurokomisaras, atsakingas už mokesčius, muitų sąjungą, auditą bei kovą su sukčiavimu. „Nėra lengva padaryti taip, kad tas milijardas atsirastų biudžete, – Lietuvos Vyriausybės užmojus kitais metais iš šešėlinės ekonomikos gauti apie milijardą litų komentavo EK narys. – Bet manau, gerai, kad Vyriausybė bando tai padaryti. Ar jai pasiseks, man šiandien sunku pasakyti. Mano supratimu, tai tikrai labai sunkus ir ambicingas uždavinys“.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausias paskatinimas trauktis į šešėlį valdančiųjų buvo padarytas per „naktinę“ mokesčių reformą, – „Respublikai“ sakė A.Butkevičius. – Taip pat nepamirškime, ir kas yra vienas iš didžiausio nuo Nepriklausomybės atkūrimo laikų sukurto „šešėlio“ iniciatorių. Tai – dabartinis eurokomisaras A.Šemeta“. Seimo narys primena, kaip dar visai neseniai kai kurie valdančiosios daugumos atstovai A.Šemetą laikė tuo žmogumi, kuris išves Lietuvą iš ekonominės krizės per mokesčių reformą. „Tai buvo naivu, bet daugelis patikėjo, nes jį labai stipriai palaikė premjeras A.Kubilius. Tačiau klydo. Nes A.Šemeta praktiškai taikė JAV modelį“, – aiškino A.Butkevičius.

„Manau, kad ne tik A.Šemeta netiki valdančiųjų pagyromis paimti milijardą litų iš šešėlio. Netiki nei ponia Šimonytė, nei ponas Kubilius. Premjeras aiškina, kad jokio rašytinio plano ar veiksmų sekos tam tikslui pasiekti nereikia, o tereikia tyliai dirbti. Kyla klausimas, jeigu nieko nekeičiant galima tą milijardą iš šešėlio paimti, kodėl jo niekas nepaėmė anksčiau? Ar valstybei pernai pinigų nereikėjo?“ – sako Valentinas Mazuronis, Seimo narys. RESPUBLIKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų