REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas sugriežtino bausmes prekyba žmonėmis užsiiminėjusiai asmenų grupei, kurią subūrė ir kurios veiklą koordinavo praeityje žinoma drabužių modeliuotoja ir grožio mokyklos įkūrėja Jolanta Razmienė (gim. 1963 m.).

REKLAMA
REKLAMA

Jai vietoj anksčiau Šiaulių apygardos teismo 2008 m. gruodžio 10 d. nuosprendžiu skirtų 5 metų pataisos namuose teks praleisti 6 metus.

REKLAMA

Apeliacinės instancijos teismas sugriežtino bausmes ir kitiems prekybą merginomis organizavusiems asmenims: Kęstučiui Navickui (gim. 1986 m.) vietoj 4 metų ir 2 mėn. teks kalėti 5 metus, Robertui Songailai (gim. 1985 m.) vietoj puspenktų metų teks kalėti 5 metus, Sigitui Kaminskui (gim. 1976 m.) vietoj trejų metų pataisos namuose teks praleisti pusšeštų metų.

Teismas J. Razmienės sūnaus Arnoldo Razmos (gim. 1987 m.) ir grupei talkinusios Ramunės Gricienės (gim. 1983 m.) padėties nepakeitė.

REKLAMA
REKLAMA

Adrijus Klimecas (gim. 1973 m.) kalės 5 metus.

Teismas tokį sprendimą priėmė įvertinęs visas byloje nurodytas aplinkybes ir surinktus įrodymus bei individualizuodamas bausmes, t.y. atsižvelgęs į kiekvieno iš šių asmenų vaidmenį atliekant nusikalstamas veikas, tai, kad jie neprisipažino ir nekritiškai žiūri į savo nusikaltimus. J. Razmienei kaip nusikaltimų organizatorei skirta griežčiausia bausmė.

Iš bylos medžiagos matyti, kad J. Razmienė 2004 m. subūrė nusikalstamą grupuotę. Gaujos nariai, tarp kurių buvo ir tuo metu dar nepilnametis J. Razmienės sūnus, 2004–2005 metais merginas apgaule, nenurodydami tikrojo kelionės tikslo veždavo į Didžiąją Britaniją ir parduodavo žinodami, kad merginos bus įtrauktos į prostituciją. Žinomos 11 nuo J. Razmienės veiklos nukentėjusių merginų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skundus dėl 2008 m. gruodžio 10 ir 2009 m. spalio 5 d. nuosprendžių skundė ir prokuratūra, ir dalis nuteistųjų. Prokuroras nesutiko su bausmėmis, prašė jas griežtinti bei dalį veikų perkvalifikuoti. J. Razmienė prašė pašalinti iš nuosprendžio aplinkybę, kad ji žinojo, jog merginos bus įtrauktos į prostituciją, o dalis nuteistųjų prašėsi išteisinami arba kad jiems būtų skirtos švelnesnės bausmės.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų