REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nori būti aktyvi ir išlaikyti energiją? Vartok produktus, turinčius JAN energijos. Nori atsipalaiduoti, pailsėti? Prireiks rinktis produktus iš ING meniu. Makrobiotika apie tai tau papasakos išsamiau.

REKLAMA
REKLAMA

Šalto ir karšto vienybė

Tikriausiai žinai, kad IN ir JAN – tai tarsi priešingi poliai, abu skirtingi, traukiantys vienas kitą, vienas be kito neįmanomi. Visiška pilnatvė ir harmonija pasiekiama tik subalansavus jų pusiausvyrą. Taigi jei organizme vyraus JAN pradas, būsi žvali, degsi entuziazmu ir... nuolat rizikuosi išsekti, perdegti.

REKLAMA

IN energija leidžia atsipalaiduoti, išlaikyti nuosaikumą, sveiką protą. Tačiau jei organizme bus tik šis pradas, tapsi tikra melancholiška flegmatike. Taigi neverta nė ginčytis, jog išmintingiausia – atrasti aukso viduriuką, pusiausvyrą.

Ar ne per daug JAN?

Esi tikra pikčiurna, ėmei daugiau prakaituoti, tavo mėnesinių ciklas tapo trumpesnis, nei 28 dienos? Mėgsti aktyvų gyvenimo būdą, dažnai susiduri su stresais, tavyje dera charizma, jėga, agresija, nepastovi nuotaika? Vertėtų apriboti JAN produktus: druską, mėsą, keptą maistą. Jų vengti bent jau tol, kol pasijusi ramesnė, pastovesnė, geriau pavyks susikaupti, mintys prašviesės.

REKLAMA
REKLAMA

Ar ne per daug IN?

Dažnai jautiesi pavargusi ir išglebusi, tavo dienos vis linkę suvėluoti. Jauti, kad nemoki pastovėti už save, nerealizuoji savo norų, gyvenimas tarsi bėga pro šalį, nusilpo libido. Vertėtų riboti pieno produktus (pieną, jogurtą, kefyrą, varškę), cukrų bei daržoves. Tai vis IN produktai, priverčiantys organizmą atsipalaiduoti, o per daug atsipalaidavimo – tai jau ištežimas. Panašiai veikia ir vanduo, sultys, vaistai ir alkoholis. Norėdama atgauti pusiausvyrą, dažniau rinkis JAN produktus.

Jei...

Negali atsispirti mėsai? Pagardink ją IN – saldžiu vėsiu gėrimu ar ledais. Organizmas bent šiek tiek atstatys pusiausvirą.

Juolab jeigu nori apriboti savo dietoje saldumynus, tačiau be jų organizmas nejaučia harmonijos, valgyk mažiau keptos mėsos, ir leisk sau pasmaližiauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų