REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal tai, kokius batus mieliausiai renkiesi, galima daug sužinoti apie tavo asmenybę?

Kokia aistra, be vyrų, vienija daugiausia moterų pasaulyje? Na, žinoma – BATAI! Kad ir kiek jų būtume prisipirkusios, praeiti pro batų parduotuvę neužėjus „nors pasižiūrėti“ daugeliui tiesiog neįmanoma. Kažkaip neteko girdėti, kad kas nors su tokia pat aistra pirktų kelnes, palaidines ar sijonus. O štai batų niekada negana.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų psichologų nestebina aistra pirkti batus. Pasirodo, būtent batai, o ne atskiros aprangos ar aksesuarų detalės labai iškalbingai byloja apie juos avinčio žmogaus asmenybę, charakterį, pomėgius. Būtent batuose, o ne rankinėse ar kepuraitėse, užkoduota daugybė asociacijų, apie kurias dažnai nė nesusimąstome, tačiau pasąmonė nejučiom kuria savas interpretacijas.

REKLAMA

Be abejo, papratai mūsų spintose galima būtų rasti įvairiausios rūšies avalynės – tiek batelius, derančius prie dalykinio kostiumėlio, tiek sportbačius – o ką gi daugiau apsiausi einant sportuoti?

Tačiau ne paslaptis, kad esama tokių batelių, kuriems teikiame pirmenybę, esame įsižiūrėję tam tikro tipo batelius, jų perkame daugiausiai, juos avime dažniausiai. Toks polinkis jau liudija apie tam tikras charakterio savybes. Kokias? Štai penkios pagrindinės moteriškų batų rūšys. Jei tiesiog dievini kurią nors iš jų – paskaityk, ką apie tave mano psichologai.

REKLAMA
REKLAMA

Klasikiniai aukštakulniai. Daugeliui jie iškart asocijuojasi su moteriškumu. Juk net mergaičių svajonių idealas, Pelenė, puotoje avėjo ne ką kita, o aukštakulnes krištolines kurpaites. Tik aukštakulnius pripažįstančios moterys paprastai yra moteriškos ir jausmingos. Jos labiau valdomos emocijų nei proto balso. Tačiau iš esmės moteris, avinti aukštakulnius, išsiskiria ir kitokiomis, ne vien moteriškumui priskiriamomis, ambicijomis. Apsiavusi aukštakulnius ji tampa 5-10 cm. aukštesnė, jos laikysena – taisyklingesnė, aukštakulniai įpareigoja pasitempti, išlaikyti tam tikrą distanciją. Todėl dabar su aukštakulniais vis dažniau siejamas karjeros siekimas, profesinės ambicijos, netgi polinkis dominuoti. Pernelyg aukšti kulnai, ypač jei ir bato padas pastorintas, liudija apie polinkį į vulgarumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aulinukai. Gana ilgai žemakulniai aulinukai, ypač grubesniu padu, laikyti vyrišku apavu. Tačiau ilgainiui ir jie tapo madingi. Dėvimi prie džinsų ir džemperio padeda sukurti uniseks stilių, o apsiavus juos prie trumpučio sijonėlio ar suknelės galima sukurti netikėtą stilingą derinį, vienu metu dvelkiantį ir moteriškumu, ir kategoriškumu, valdingumu. Aulinukai, pasak psichologų, greičiausiai kelia asociacijas su aistringumu, jėga, galios demonstravimu bei individualumu. Juos mėgstančios moterys dažnai elgiasi neprognozuojamai, mėgsta būti padėties šeimininkėmis, nepaiso arba labai mažai paiso aplinkinių nuomonės. Jos atkakliai siekia užsibrėžto tikslo, yra užsispyrusios ir egocentriškos.

REKLAMA

Sportbačiai. Pati praktiškiausia avalynė. Ją mielai renkasi ir stilingi dizaineriškų naujovių ieškantys žmonės, ir tie, kuriems nelabai rūpi jų išvaizda. Ir, žinoma, tie, kuriems sportbačiai – darbinis apavas (sportininkai, treneriai). Be abejo, sportinio stiliaus avalynė iškart siejama su laisvalaikiu. Akivaizdu, kad šio tipo batus renkasi žmonės, teikiantys didelę reikšmę komfortui. Dažniausiai tai, veiklūs, tačiau kiek išsiblaškę žmonės, išsiskiriantys puikiu jumoro jausmu, neretai kompanijos sielos. Jų gyvenime pilna atsitiktinumų ir netikėtumų, jei ne nuotykiai juos, tai jie patys nuotykius susiranda.

REKLAMA

Basutės. Tai jaunatviška avalynė. Smagūs vakarėliai, pasilinksminimai, gamtos romantika – štai kokias asociacijas kelia žaismingai apnuoginti pirštai. Pasąmonėje basutės asocijuojasi su lengvu neįpareigojančiu flirtu ir koketavimu. Moteris, vasarą nuolat avinti basutes, yra moteriška, švelni ir jautri. Skirtingai nei aukštakulnių gerbėjos, ji nesiekia dominuoti, prisitaiko prie įvairiausių aplinkybių, jai mieliau likti šešėlyje. Ji žaisminga, vėjavaikiška, nerūpestinga, ieškanti meilės ir šilumos.

Blauzdas dengiantys batai. Jų būna ir žieminių, ir vasarinių. Juos galima avėti ir prie kelnių, ir prie sijono. Jei moteris mieliausiai renkasi šiuos batelius – akivaizdu, kad ji nori jaustis išskirtinė. Tai subtili asmenybė, labiau intravertė, nei ekstravertė. Ji inteligentiška, kūrybinga, puiki pašnekovė, tačiau savo asmeninį gyvenimą neretai slepi po devyniais užraktais, atsiveria tik labai artimiems žmonėms. Ilgus uždarus batus avinti moteris mėgsta planuoti savo gyvenimą, retai palieka vietos netikėtumams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų