REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Lietuvoje veikia septyni vaikų socializacijos centrai, kuriuose ugdomi problemiško elgesio ir linkę nusikalsti vaikai. Su vadinamais „sunkiais" paaugliais dirbantiems specialistams reikia nuolatos plėsti savo srities socialinę-pedagoginę, psichologinę patirtį. Tik pasitelkdami praktikoje patvirtintus efektyvius metodus, pedagogai gali efektyviai padėti problemiško elgesio vaikams suprasti save ir kitus, prisitaikyti visuomenėje, būti atsakingais už savo poelgius.Švietimo ir mokslo ministerija skelbia išankstinį kvietimą teikti projektų aprašymus su idėjomis, kaip tobulinti vaikų socializacijos centruose dirbančių mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų kompetencijas. Galutinė projektinių idėjų dokumentų pateikimo data – 2010 m. gruodžio 10 d. 15 val.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansavimas konkurso būdu bus skiriamas probleminio elgesio korekcijai skirtos metodikos parengimui ir išbandymui, šiuolaikinių ugdymo metodų diegimui pamokose, mokytojų kvalifikacijos programų rengimui ir įgyvendinimui, vadybos žinioms gilinti ir švietimo pagalbos formoms plėsti.

REKLAMA

„Socializacijos centruose dirbantys pedagogai turi išmanyti ne tik tai, kaip auklėtinius sudominti mokymosi procesu, atskirais dalykais, bet ir prisitaikyti prie kiekvieno specialiųjų poreikių, mokėti valdyti konfliktus bei krizines situacijas“, – sakė Neformalaus ugdymo ir švietimo pagalbos skyriaus vyriausioji specialistė Ligita Vaicekauskaitė.

Bendras šiems projektams skirtas biudžetas ir maksimali projekto vertė yra 1,1 mln. Lt. Iš pateiktų idėjų bus atrinktos viena ar kelios geriausios, kurios bus įtrauktos į valstybės projektų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų