REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjero patarėjas Mykolas Majauskas vakar kreipėsi į sostinės 3-iąjį policijos komisariatą, prašydamas išsiaiškinti, kas lapkričio 24-osios vakarą į jo dukros vežimėlį, saugomą namo laiptinėje, įdėjo atlenkiamą peilį. M.Majauskas įžvelgia galimas sąsajas tarp šio incidento ir jo pokalbio su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ vadovu Stasiu Dailydka.

REKLAMA
REKLAMA

Įžvelgė grasinimus

Be kitų aplinkybių, M.Majauskas policijai nurodė, kad lapkričio 18-ąją S.Dailydka telefonu jam kalbėjo apie jaunus ir energingus žmones, kurie, padarę klaidų, kartais būna baudžiami, ir po to jiems būna sunku atsikelti.

REKLAMA

„Nemėgstu sąmokslo teorijų, tačiau neturiu teisės rizikuoti savo brangiausių žmonių sveikata ir ramybe. Jei tai kvaili juokai, tegul pareigūnai išsiaiškina ir pareikalauja atsakomybės, jei tai grasinimas, susijęs su mano tiesioginiu darbu, tai mano atsakas – viešumas ir tikėjimas teisėsaugos profesionalumu“, – situaciją komentavo M.Majauskas.

Prieš pokalbį su S.Dailydka premjero patarėjas skambino bendrovės vyriausiajai finansininkei, jai paaiškino, kad valstybei reikia iš „Lietuvos geležinkelių“ 300 mln. litų. Esą jei tiek dividendų nebus, pinigai gali būti ištraukti mažinant bendrovės įstatinį kapitalą.

REKLAMA
REKLAMA

Pribloškė arogancija

Vakar, sužinojęs apie M.Majausko pareiškimą policijai, kuriame šis tvirtina sulaukęs grasinimų, S.Dailydka neslėpė esąs išmuštas iš vėžių dėl jam mestų kaltinimų. Jis neneigė su M.Majausku kalbėjęs apie tai, kad dėl neapgalvotų veiksmų jauni žmonės gali nukentėti. Tačiau, pasak S.Dailydkos, tai buvęs žmogiškas perspėjimas, liečiantis jaunojo premjero patarėjo karjerą. Mat nežabota M.Majausko arogancija šokiravo net daug mačiusį bendrovės vadovą.

„Paminėjęs milijonų skaičių, kurių reikia biudžetui, jis klausė, su kokiais bankais mes dirbame, – atskleidė įdomią pokalbio detalę S.Dailydka. – Nesupratęs, kur lenkiama, atsakiau, kad su įvairiais. Tuomet jis sako: tuojau banko pirmininkui paskambinsiu, jūs gausit kreditą ir atiduosit mums tuos pinigus. Žinot, tikrai nustėrau nuo tokių kalbų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po M.Majausko pareiškimo apie galimus nurodymus bankui S.Dailydka teigia bandęs priminti užsimiršusiam karštuoliui premjero patarėjui, kad yra tam tikra tvarka, bendravimas tarp valstybės tarnautojų ir įmonių.

„Žmogiškai su juo kalbėjau, o dabar, pasirodo, grasinau. Ir dar kažkoks peiliukas... – stebėjosi S.Dailydka. – Tikrai nežinau, kas tą peiliuką įmetė. Galiu tik pakomentuoti, kad jam (M.Majauskui – red. past.) tikriausiai reikia gydytojo. Jaunas vyras, gal žvaigždžių liga susirgo? Matyt, galvoja, kad tik jis gali viską tarkyti. Nesiseka pavesta užduotis, tai ieško kaltų ir bando juodąjį „piarą“ vykdyti. O gal dar kažkas ir patarinėja...“

REKLAMA

Užnugarispremjeras

M.Majauskas analizuoja valstybinių įmonių finansines galimybes svariau prisidėti prie kitų metų biudžeto.

Į susitikimus Vyriausybės rūmuose buvo kviečiami ir kitų valstybės valdomų bendrovių finansų specialistai.

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad patarėjas papildomų pinigų į biudžetą stengiasi surasti turėdamas jo įgaliojimus. Mat Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pasiūlė Vyriausybei papildomai iš valstybinių įmonių valdymo kitais metais numatyti ne mažiau kaip 300 mln. litų pajamų.

Alia ZINKUVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų