REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su aktoriumi Vytautu Šapranausku vieną labiausiai pavykusių televizijos vedėjų duetų sukūrusi Jugita Jurkutė (25) interviu beveik nedalija. Nenuostabu. Dviejose aukštosiose mokyklose - Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Vilniaus universitete - besimokanti moteris šiuo metu ruošiasi dvigubam sesijos maratonui. O kur dar darbas TV3 projekte "Šok su manimi", pasiruošimas kalėdinių TV3 renginių telemaratonui ir filmavimaisi „Išsipildymo akcijos" kino filme, kuris užbaigs šiųmetį paramos projektą?

REKLAMA
REKLAMA

„Laisvalaikio“ skaitytojams - ekskliuzyvinis interviu su „Šok su manimi" vedėja, kitąmet vesiančia populiarų TV3 projektą „Chorų karai".

REKLAMA

- Šiemet "Šok su manimi" vedate kitaip: esate išlaisvėjusi, daugiau improvizuojate... Kas paskatino pokyčius?

- Kiekviena diena mus augina ir daro kitokius. Mane visada traukė tokie darbai, kurie tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti labai lengvi, bet gerų rezultatų be užsispyrimo ir pastangų nebūna. O tai, kas lengvai gaunama, trunka vos akimirką, išblėsta ir kažkur dingsta...

- Kas televizijos vedėjos darbe pernai buvo sunku, o šiemet - jau lengva?

- Šie metai yra gal net sunkesni, nes atsakomybė kita. Pirmais metaisman viskas buvo nauja. Galėjau pasiguosti, kad aš tik naujokė, o dabar taip pasakyti nebegaliu. (Šypsosi.)

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia visame, ką darai, matyti prasmę. Kai ją surandi, tada ir motyvacija yra, ir siekiai atsiranda. Tu turi mylėti darbą, o ne darbas tave. Jei tai pavyksta, galima pasiekti puikių rezultatų.

- Ar jau ruošiatės "Chorų karams"? Šis projektas prasidės iškart po Naujųjų...

- Tiksliau būtų sakyti, kad ruošiasi kūrybinė komanda, o mes su Vytautu "išeisime atostogų nuo tiesioginio eterio" tiesiogine žodžio prasme. Iki "Chorų karų" pradžios.

- Kuo šiemet "Chorų karai" bus kitokie?

- Bus labiau akcentuojama tai, kas mes esame. O esame lietuviai! Todėl "Chorų karuose" bus daug lietuviškos muzikos, patriotizmo ir gerų Lietuvos žmonių - su šypsenomis ir begaliniu noru kovoti už savo gimtą miestą. "Chorų karai" - tai galingas masinės energijos proveržis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kiek jums pačiai įdomu šokiai, dainavimas?

- Man ir šiaip gyvenime viskas įdomu. Šokiai ir dainavimas - taip pat. Gyvenimas vienas, nereikia jo praleisti veltui. Muzikos akademijoje dėstomos šokio ir dainavimo paskaitos. Manau, žmogus neturi bijoti save lavinti bet kokiame amžiuje. Dažnai girdžiu, kaip vyresni žmonės skundžiasi, kad visą gyvenimą taip svajojo šokti, piešti, dainuoti, bet... Na ir ką? Negi taip lengvai leisite sau į viską numoti ranka? Nesvarbu, kas tu ar kiek tau metų. Svarbiausia - turėti svajonę ir jos siekti.

REKLAMA

- Kaip jūs apibūdintumėte judviejų su Vytautu Šapranausku duetą?

- Dovanėlė prodiuseriams. (Pirštais rodo kabučių ženklą, - aut. past.)

- Kokie jūsų scenos partnerio bruožai jums patinka, o kokie - nelabai?

- Oi, kadangi visame pasaulyje nesu sutikusi geresnio žmogaus už savo scenos partnerį Vytautą Šapranauską, tai pasakysiu apie jį taip: "Apie gerus žmones arba gerai, arba nieko".

- Ar sapnuojate, kad filmuojatės?

- Oi ne! Mano sapnai įdomesni. (Šypsosi.)

- Ką veikiate po laidos? Koks pirmas malonus veiksmas, skirtas jau tik sau?

- Žaibišku greičiu persirengiu ir lekiu valgyti. Nes paprastai būnu išbadėjusi. (Juokiasi.)

- Ką aktorinio meistriškumo studijos davė jums kaip asmenybei? Ką savy atradote?

- Daugybę kompleksų, kuriuos mokausi įveikti.

- Kas jums yra seksualu - koks moters elgesys, apranga?..

- Nemėgstu žodžio "seksualu". Kažkokį negerą atspalvį jis įgavo nuo per dažno vartojimo. Manau, kiekviena moteris turi žavesio, tik nereikia perspausti... Ne gražūs rūbai ar ryškus makiažas moterį daro patrauklią. Išorė tik pirmam įspūdžiui padaryti gali būti naudinga, bet po to jau seka dalykai, kurie gali būti ilgalaikiai arba ne. Kiekvienas turi teisę rinktis, į ką investuoti.

REKLAMA

- Kokie grožio ritualai jūsų mėgstamiausi?

- Šitiems dalykams esu labai nekantri. Kai grožio procedūros trunka ilgai, mane pradeda imti toks nerviukas, kuris kartais gali išaugti iki isterijos. (Juokiasi.) O būna, dar ir knygą nusinešu, kad tik nuveikčiau daugiau nei tik sėdėčiau kokioje kėdėje.

- Gražiausias drabužių ansamblis?

- Treningai ir "konversai" arba vyriški marškiniai, juodas odinis sijonas ir juodi igaauliai.

- Ką veikiate tiesiog sau - ne dėl darbo, ne dėl mokslų?..

- Labai mėgstu tiesiog paklaidžioti miesto gatvėmis ir stebėti žmones. Arba nuveikti kažką gero. Pavyzdžiui, per šias Vėlines negalėjau parvažiuoti namo (Jurgita Jurkutė kilusi iš Plungės, - aut. past.), tai

su dviem bendrakursiais nusipirkome žvakučių ir nuėjome į kapines. Ten taip gražu ir tokia ypatinga dvasia, kai ėmė temti ir švietė daugybė liepsnelių. Toks gerumas ant širdies tada buvo. Apskritai labai vertinu vienatvę, kai galiu pabūti pati su savimi ir savo mintimis. Nesu dažna vakarėlių lankytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas jums yra pramoga?

- Ramus, laisvas laikas, kurį galiu skirti savo artimiesiems. Jie lieka truputį nuskriausti per tą mano amžiną lėkimą.

- Skaniausias maistas?

- Tas, kurį paruošė mama.

- Ar gaminate pati?

- Galiu ruošti maistą ir net labai neblogai. Tik gaila, kad įkvėpimas šioje srityje mane aplanko gana retai. (Juokiasi.) Geriausiai man sekasi įvairios sriubos.

- Kokią dovaną per Kalėdas norėtumėte gauti?

- Dovanų nemėgstu. Man labiau patinka dovanoti pačiai. Jau turiu surezgusi mažytį planelį, ką dovanosiu tiems, kuriems dovana bus labai nelaukta, bet, nuoširdžiai tikiu, suteiks džiaugsmo ir vilties.

- Kokios jūsų mėgstamiausios gėlės?

- Orchidėjos. Bent jau šiuo metu.

- Ar sugebate visada, visur ir visiems išlikti maloni?

- Visi mes žmonės.

- Kokiais trimis žodžiais save nusakytumėte?

- Raidės. Muzika. Gyvybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų