REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žiniasklaida palaipsniui atsigręžia i Lietuvoje pradėtą bylą, kurioje „terorizmu“ įtariama Eglė Kusaitė kaltinama sukūrusi ginkluotą formuotę. Pagal formuluojamus kaltinimus ir bylų medžiagas jos tariami bendrininkai  Apti ir Aiša Magmadovai,  kalintys Maskvos Lefortovo kalėjime, esą tik „talkino neteisėtoms ginkluotoms formuotėms“.

REKLAMA
REKLAMA

Teroristinės organizacijos šaknų Rusijos žurnalistai ėmė ieškoti Lietuvoje. Neseniai žurnalistas Arkadijus Babčenko buvo atvažiavęs į Lietuvą tam, kad pasikalbėtų su Egle Kusaite.

REKLAMA

Dmitrijus Medvedevas yra kažkada prisipažinęs, kad skaito opozicinį laikraštį „Novaja Gazeta“, kuriame ankščiau rašė nužudytoji žurnalistė Anna Politkovskaja.

Lapkričio 24 dieną šiame laikraštyje pasirodė A. Babčenko interviu su „lietuviškąja mirtininke“, kuriame ji išklojo savąją įvykių versiją ir papasakojo, kaip Lietuvos VSD pareigūnai bandė ją nunuodyti.

Eglė Kusaitė šiuo metu skaito 69 puslapių kaltinamąjį aktą. Jai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, o tariamiems jos bendrininkams Rusijoje – iki aštuonerių metų laisvės atėmimo. Magmadovams byla iškelta ir Lietuvoje, o jų kaltintojas yra Lietuvos Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius.

REKLAMA
REKLAMA

E. Kusaitė yra įtariama planavimu susisprogdinti Rusijoje, o jos draugai turėję jai padėti. Tiksli galimo teroro akto nėra žinoma.

Terorizmo byla: prokuroro Justo Lauciaus „nušalinimas“ – melas?

Teroristų burbulas ir toliau pučiamas

„Lietuviškasis Bin Ladenas“ E. Kusaitė Kaukazo laikraščio akimis. Istorija kitu kampu

„Lietuviškasis Bin Ladenas“ E. Kusaitė Kaukazo laikraščio akimis. Istorija kitu kampu (II)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų