REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Vilniaus mokesčių inspekcijos (Vilniaus AVMI) specialistai kartu Muitinės kriminaline tarnyba (MKT) Trakų rajone aptiko beveik 15 tonų kontrabandinio dyzelinio kuro, priklausančio krovinių gabenimo paslaugas teikiančiai įmonei ir vienam gyventojui.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus AVMI ir MKT pareigūnai antradienį tikrino Trakų rajono Šventininkų kaime esančius sandėlius.

REKLAMA

Viename iš angarų, nuomojamų įmonės, pareigūnai aptiko apie 5 500 litrų dyzelinio kuro su išpilstymo įranga. Dar maždaug 9000 litrų (taip pat ir išpilstymo įranga) buvo surasta kitame sandėlyje, kurį nuomoja fizinis asmuo.

Iš viso abiejuose sandėliuose buvo rastos 29 skirtingo tūrio talpyklos su dyzeliniu kuru, kaip įtariama, įvežtu iš trečiųjų šalių. Patikrinimo metu nei įmonė, nei gyventojas dyzelino įsigijimo dokumentų pateikti negalėjo. Pareigūnai paėmė degalų mėginius laboratoriniams tyrimams atlikti.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimo metu įmonės darbuotojai teisinosi apie kurą nieko nežinoję, taip pat negalėjo pateikti ir jokių dokumentų, nes įmonės buhalterija įsikūrusi kitoje vietoje. Dėl įmonei priklausančių degalų tyrimas tęsiamas.

Tuo tarpu kito sandėlio nuomininkas, fizinis asmuo, iš pradžių teigęs, jog nelegalūs degalai skirti automobilių remontui, trečiadienį jau pateikė akcizų deklaraciją, kurioje deklaravo apie 8,5 tūkst. litų į biudžetą mokėtino akcizo mokesčio.

Iš viso per antrąjį šių metų pusmetį Vilniaus AVMI specialistai, bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, jau surado per 30 tonų nelegalaus kuro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų