REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėsų trečiadienio vakarą savo antrąją knygą pristatė nuolat šilumą spinduliuojanti gurmanė ir kulinarė Beata Nicholson. Prabėgus metams nuo pirmosios knygos pristatymo visuomenei, moteris antroje knygoje pasakoja apie kulinarinius metus iki naujos knygos pasirodymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai smagi publika susirinko: moterys, vaikai ir vienas kitas vyras. Tikri mano skaitytojai, – juokavo tik prieš dieną iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą grįžusi moteris. – Atrodo, dar tik vakar buvo išleista mano pirmoji knyga, o jau pasirodė ir antroji.“

REKLAMA

„Metai Beatos virtuvėje“ – taip pavadinta antroji B. Nicholson knyga. „Buvo ir kitokių pavadinimų, bet laikausi įsitikinimo, kad pirmoji mintis visada yra teisinga“, – prisipažino moteris.

Apie antrąją knygą ji užsiminė dar tada, kai ruošė pirmąją. Kai buvo renkami ir fotografuojami patiekalai pirmam leidiniui, B. Nicholson garsiai pasvajojo, kaip smagu būtų sukurti tokią knygą, kurią būtų galima ruošti visus metus, gerai apgalvojant ir atrenkant būtent vieną ar kitą mėnesį gamintus patiekalus, pabrėžiant sezonų ypatumus. Būtent taip ir nutiko. „Gaila, pamiršau savo užrašų knygelę, būčiau mielai parodžiusi. Joje skrisdama po minėto pokalbio namo lėktuve užsirašiau, kokie galėtų būti skyriai, kokie patiekalai galėtų atsirasti naujoje knygoje“, – sakė ir kulinarinį tinklaraštį rašanti moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji knyga, pasak B. Nicholson, pakankamai asmeniška. „Dariau tuos dalykus, kuriuos mėgstu, kurie man patinka, kuriuos mielai gaminu ir galiu parekomenduoti kitiems“, – tvirtino ji.

Daugelį susirinkusių į knygos pristatymą prajuokino tai, kad gero gurmanės bičiulio ir ne ką prastesnio nei ji kulinaro Vytenio Pauliukaičio „Žydiškos silkės“ receptui knygoje vietos neatsirado. „Kažkada Vytenis mane vaišino silke, kuri buvo su cinamonu, razinomis ir taip toliau, be to – troškinta specialiame puode. Ir rašydama šią knygą aš paprašiau Vytenio, kad man atsiųstų receptą, žadėdama jį išbandyti ir publikuoti knygoje. Tačiau vėliau, jau kartą pamėginusi gaminti, aš apsigalvojau, nes, visgi, nebuvau šios silkės gaminusi kokį 30 kartų, tad nedrįsau“ – atvirai pasakojo B. Nicholson.

Paklausta, kada pasirodys trečioji jos knyga, moteris neslėpė, kad minčių apie tokią yra, tačiau skubėti ji nesiruošia. „Šie metai man iš tiesų buvo labai intensyvūs, todėl dabar labai norėčiau, kad viskas susigulėtų. Sausio mėnesį pradėsiu lankyti kulinarijos kursus, tad noriu labiau įsigilinti, sužinoti daugiau ir tada parašyti trečiąją knygą“, – aiškino B. Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų