REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio mėnesį šeši iš dešimties – 61 proc. – Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad šalies ekonominė padėtis per pastaruosius du mėnesius pablogėjo. Trys iš dešimties – 29 proc. – nurodė, kad ji nepasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

7 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių teigė, kad per tą laiką ekonominė šalies padėtis pagerėjo.

REKLAMA

Anot rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu spalio 21–27 dienomis atliktos apklausos rezultatų, per mėnesį 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, manančių, kad ekonominė padėtis Lietuvoje blogėja.

Per pastaruosius du mėnesius šalies ekonominės padėties vertinimas pablogėjo net 11 procentinių punktų. Baigiantis vasarai – rugpjūčio mėnesį – 50 proc. respondentų nurodė, kad ekonominė šalies situacija blogėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau lyginant su situacija prieš metus – 2009 metų spalį – gyventojų nuomonė apie ekonominę šalies situaciją yra pagerėjusi – 22 procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, manančių, kad padėtis šalies ekonomikoje blogėja. Prieš metus taip manė 83 proc. respondentų, dabar – 61 proc.

Ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, rajonų centrų ir mažų miestelių gyventojai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis – mažiau nei 1200 litų per mėnesį.

Toje pačioje spalio mėnesio apklausoje vertindami šeimos finansinę padėtį 4 proc. apklaustųjų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo. Daugiau nei pusė – 55 proc. – nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pablogėjo. 40 proc. respondentų atsakė, kad šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius išliko nepakitusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per mėnesį nuo rugsėjo apklausos 2 procentiniais punktais padaugėjo teigiančiųjų, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėja.

Prieš metus – 2009 metų spalį – 73 proc. Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad jų šeimos finansinė padėtis blogėjo, o šių metų spalį taip teigiančių sumažėjo 18 procentinių punktų.

Dabartine šeimos finansine padėtimi labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, rajonų centrų ir mažų miestelių gyventojai bei respondentai, kurių šeimos pajamos yra mažiausios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų