REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar dvejiems metams pratęsiama miesto Savivaldybės sutartis su Kauno policijai talkinančia UAB „Lyderio akademija", kurioje dirbantys neįgalūs asmenys stebi Kauno gatvėse esančių stebėjimo kamerų transliuojamą vaizdą bei padeda užtikrinti viešąjį saugumą mieste. Pritarimą sutarties pratęsimui trečiadienį išreiškė Kauno miesto tarybos kolegija.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl vaizdo stebėjimo kamerų efektyvumo nekyla abejonių, rezultatai yra akivaizdūs. O įmonėje, kurios žmonės pakeitė anksčiau šį darbą dirbusius policijos pareigūnus, įdarbinti neįgalieji. Pastariesiems nauda, kad pasistengėme įtraukti juos į darbo rinką. Nauda ir miestui, nes jie kuo puikiausiai atlieka savo darbą", - sakė Savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

REKLAMA

Administracijos direktorė taip pat priminė, jog Kauno miesto savivaldybės projektą "Angelai sargai - žmonės su negalia" gerai įvertino ir Vidaus reikalų ministerija.

Nuo 2009 m. rugsėjo 1 d., kuomet buvo pradėtas stebėjimas, padedant vaizdo kameroms, nufilmuoti ir išaiškinti 189 viešosios tvarkos pažeidimai: 38 muštynių atvejai, fiksuota 100 neblaivių asmenų pasirodymų ar alkoholinių gėrimų vartojimo viešumoje atvejų ir 51 kitas viešosios tvarkos pažeidimas, taip pat 3 vagystės, 13 kelių eismo taisyklių pažeidimų, 34 automobilių eismo įvykiai, 1 prekybos taisyklių pažeidimas, Be to, sulaikyti 3 asmenys, galimai vartoję narkotines medžiagas, o 24 kartus patruliai suteikė pagalbą nukentėjusiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Kas mėnesį Kauno miesto savivaldybė negalią turinčius žmones įdarbinusiai bendrovei sumoka 15 tūkst. litų, o per metus už teikiamas paslaugas - 180 tūkst. litų. Neįgaliųjų integracijos projektus finansuoja ir Darbo birža, kuri sumoka 50 proc. atlyginimo, kitą pusę moka Savivaldybė.

„Miesto verslininkai turėtų būti patys labiau suinteresuoti, kad jų teritorija būtų stebima. Reikėtų juos paskatinti savo lėšomis įsirengti kameras, o vaizdo kontrolę atliktų centrinė dispečerinė", - Kolegijos posėdyje kalbėjo Tarybos narys Gediminas Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Administracijos vadovė E. Gudišauskienė priminė, kad su verslininkais jau buvo kalbėta šia tema. „Žinoma, kamerų įsigijimas kainuoja nedaug, tačiau jų integravimas į bendrą tinklą, papildomo apšvietimo įrengimas patuština kišenes, o tai labiausiai ir atbaido verslininkus", - teigė E. Gudišauskienė.

Savivaldybė ketina rengti projektą dėl ES paramos gavimo, kad Kauno mieste būtų įrengta daugiau vaizdo stebėjimo kamerų. Šiuo metu bendrovės "Lyderio akademija" darbuotojai stebi 70 vaizdo stebėjimo kamerų. Tačiau ateityje norima išplėsti vaizdo kamerų sistemą Kauno mieste, jas įrengti visuose gyvenamuosiuose mikrorajonuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų