REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos gėjai pasipiktino popiežiaus Benedikto XVI knyga „Pasaulio šviesa“, kurioje kalbama apie tai, jog homoseksualumas yra nesuderinamas su kunigo pašaukimu ir priešinasi Dievo valiai.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį spaudai pristatytoje Benedikto XVI knygoje „Pasaulio šviesa“ popiežius rašo: „Kaip žmogiškosios būtybės (homoseksualai) verti pagarbos (...) jie neturi būti dėl to atstumiami. Pagarba žmogui yra neginčijamas pagrindas“– rašo jis. – Tačiau tai dar nereiškia, kad homoseksualumas yra teisingas dalykas. Tai yra kažkas, kas priešinasi pačiai Deivo valiai“, –  patikslina jis.

REKLAMA

Šie žodžiai iš karto buvo pasmerkti homoseksualų teises ginančios Italijos asociacijos Arcigay. Pranešime jie piktinasi, jog  popiežiaus žodžiai žemina milijonus gyvybių, kurios kasdien turi iškęsti diskriminaciją. Pasak žmogaus teisių gynėjų, dvasiškasis tėvas skatina homofobiją ir neapykantą tiems, kurie yra skirtingi: taip prisidedama prie žmogžudysčių, arešto bei smurto. Arcigay tvirtina, kad greitai su popiežiumi gali kilti ir tiesioginių konfliktų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo knygoje Benediktas XVI pasisako už tai, kad homoseksualumas nėra suderinamas su kunigo pašaukimu. Bažnyčia rizikuotų, jeigu celibatas taptų pretekstu įšventinimui į kunigus. O juk tokie  žmonės, kaip seksualinės mažumos, vis tiek negali susituokti. Tad reikia labai atidžiai rinktis kandidatus, norinčius tapti kunigais. Svarbu, kad kunigų celibatas nebūtų maišomas su homoseksualumu.

Paklaustas apie homoseksualumo egzistavimą vienuolynuose, popiežius sako, jog tokie žmonės privalo pabandyti bent jau netaikyti savo specifinės seksualinės orientacijos tam, kad išliktų ištikimi pašaukimo misijai.

Vatikanas teigė, kad popiežiaus Benedikto XVI kalbos apie prezervatyvų naudojimą kovojant  su AIDS taikomos ne tik homoseksualams, bet ir heteroseksualams bei transeksualams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų