REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaidrus, principingas ir nepalaužiamas. Toks sostinės kairiųjų lyderio Algirdo Paleckio prieš rinkimus kurtas įvaizdis gerokai aptriušo, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę sostinės valdžios dalybose A.Paleckis išdavė dešiniuosius ir netikėtai susidėjo su liberalų demokratų lyderiu Rolandu Paksu. Apkaltinęs konservatorius nelankstumu, jis jau skyrė sostinės mero postą R.Paksui ir džiaugėsi geromis pozicijomis, kairiųjų gautomis iš pašalinto prezidento rankų.

REKLAMA

Tačiau šeštadienį A.Paleckis savo tuoktuves su R.Paksu atšaukė, pavadino jas „signalu“ ir pareiškė, kad Vilniuje tęs derybas su visomis partijomis.

Tikinti, kad tarp jo ir R.Pakso nieko net nebuvo, A.Paleckiui teko po to, kai jį išprausė partijos pirmininkas Algirdas Brazauskas ir premjeras Gediminas Kirkilas.

A.Brazauskas, kurio palaiminimu A.Paleckis teisino savo sąjungą su R.Paksu, pareiškė, kad jaunasis bičiulis „veikia neteisingai“.

REKLAMA
REKLAMA

G.Kirkilas ironiškai konstatavo, kad A.Paleckiui trūksta politinių žaidimų patirties.

Pylos nuo vyresniųjų A.Paleckis gavo partijos prezidiumo ir tarybos posėdžiuose. A.Brazauskas pranešė, kad A.Paleckis su juo konsultavosi ne prieš pasirašydamas susitarimą su R.Paksu, bet tik po to – kaip ir su G.Kirkilu.

Prezidiumo posėdyje dalyvavusį A.Paleckį daugelis bičiulių auklėjo ir kritikavo, kad jis nepasitarė net su skyriaus nariais.

Mat sostinės socialdemokratų derybų grupės nariai Romas Adomavičius ir Vitalija Kliukienė pareiškė, kad A.Paleckis nuslėpė nuo jų susitikimą su R.Paksu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Brazauskas iš tarybos posėdžio tribūnos jau kalbėjo taip, tarsi A.Paleckis iš R.Pakso glėbio būtų grįžęs pas dešiniuosius.

G.Kirkilas pareiškė, kad R.Paksas negali būti Vilniaus meras – kaip ir liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas.

„Man R.Paksas už A.Zuoką ne saldesnis. Jeigu reikėtų rinktis tarp choleros ir maro, aš, kaip gydytojas, atsakau, kad abi šias ligas reikia gydyti“, – kalbėjo partijos vicepirmininkas Vytenis Andriukaitis.

A.Paleckis neaiškino, kaip įsivaizduoja tolesnį kairiųjų sostinėje elgesį. Jis tik tikino nenorįs, kad socialdemokratai virstų „socialkonservatoriais“, rašo „Lietuvos rytas“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų